Home Babyspullen Loopstoel baby kopen tips

Loopstoel baby kopen tips

0
Loopstoel baby kopen tips

Een loopstoel baby is een zitje met een tafeltje in een frame met wielletjes. Ondanks hun naam zijn ze niet bedoeld om je baby te helpen met lopen. Ze moeten je kind entertainment en mobiliteit bieden op een moment in hun leven waar ze meer willen bewegen.

De beste baby loopstoelen kunnen erg handig zijn. Ouders geven echter verschillende meningen over hoe makkelijk ze hun baby’s in en uit verschillende loopstoelen kunnen krijgen, hoe comfortabel hun baby’s zijn en hoe makkelijk/moeilijk sommige loopstoelen geassembleerd kunnen worden.

 

Loopstoel baby kopen? Gebruik deze ultieme gids:

Hoeveel moet je spenderen aan een loopstoel?

De goedkoopste loopstoelen beginnen over het algemeen rond de €30-40 en dit kan oplopen tot €80 of meer. Als je bereidt bent om een beetje meer te betalen, denk dan eerst goed na hoeveel gebruik je baby uit de loopstoel zal kunnen halen. Baby’s zouden dit soort stoelen niet langer dan 30 minuten per keer moeten gebruiken. Als je de stoel echter voor meerdere functies wilt gebruiken, dan is het misschien de investering waard. Verderop in dit artikel zullen we het gaan hebben over de features.

 

Baby Loopstoel of wipstoel kopen?

In een onderzoek in 2015 gaven 45% van de ouders aan dat ze een wipstoel gekregen of gekocht hadden tijdens de eerste twee jaren van het leven van hun kind. 62% hadden een loopstoel gekregen of gekocht. Beide zijn ontworpen om te gebruiken wanneer je baby laat zien actief te willen zijn, maar nog niet klaar is om te lopen. Loopstoelen werden echter als meer bruikbaar gezien dan wipstoelen. De laatste kwam zelfs als minst bruikbare uit een test met verschillende babyproducten.

 

Loopstoel voordelen

 • Loopstoelen zijn een geweldige manier om actieve baby’s een manier te geven om op ontdekking te gaan.
 • Als je een loopstoel van een gerenommeerd merk koopt, zou het redelijk recht toe recht aan moeten zijn om je baby in en uit de stoel te krijgen, goede waarde voor je geld bieden en makkelijk om schoon te maken zijn.
 • Veel loopstoelen worden geleverd met ingebouwd speelgoed, spelletjes, muziek en lichten. Deze bieden een hoop entertainment voor je baby.
 • Ze hebben vaak ook tafeltjes, zodat je je kleintje niet hoeft te verplaatsen als hij/zij blij is en je eten wilt geven.

Beste Loopstoel Baby

 

Loopstoel nadelen

 • Loopstoelen zijn niet aanbevolen voor meer dan 30 minuten gebruik per keer. Je kan je baby er dus niet de hele dag in rond laten lopen.
 • Alhoewel alle nieuwe loopstoelen zouden moeten voldoen aan strikte veiligheidsstandaarden, zijn er in het verleden zorgen geweest over hoe veilig ze zijn. Volg onze veiligheidstips verderop in dit artikel op om te ontdekken hoe je ze veilig gebruikt.

 

Loopstoel features en design

Loopstoelen worden geleverd met een hoop toeters en bellen. De meeste hebben ingebouwd speelgoed en sommige hebben zelfs muziek en lichten. Controleer wel of je alles makkelijk kan verwijderen als je van plan bent je baby te voeden terwijl hij/zij in de loopstoel zit. Anders krijg je mogelijk een flinke rotzooi.

Sommige loopstoelen zijn multifunctioneel en fungeren als wip- en schommelstoelen en jumpers. Dit is handig wanneer je niet veel ruimte hebt en een product wilt die meerdere functies heeft.

Op het gebied van design moet je nadenken over hoe comfortabel het voor je baby zal zijn. Heeft dat zitje voldoende vulling? Is de hoogte verstelbaar? Al deze factoren zullen een verschil maken hoeveel je kleintje zal genieten van de ervaring. En uiteraard hoe makkelijk je eigen leven gemaakt wordt.

 

Loopstoel baby veiligheid

Wanneer je een loopstoel koopt is het belangrijk dat deze aan de meest recente veiligheidsvoorschriften voldoet. Bij alle nieuwe modellen is dat het geval, maar tweedehands worden soms nog wel oude modellen verkocht. Deze kunnen omvallen en een gevaar voor je baby zijn.

Volg de volgende simpele richtlijnen op zodra je je loopstoel in huis hebt. Deze zorgen ervoor dat je kleintje plezier heeft en veilig is.

 • Laat je baby nooit alleen terwijl hij/zij in de loopstoel zit
 • Laat je baby de stoel nooit in de buurt van afstapjes, trappen of drempels gebruiken
 • Beperk het gebruik tot één kamer per keer en houdt alle deuren gesloten
 • Controleer dat oppervlaktes vlak en vrij zijn van objecten die er mogelijk voor zorgen dat je kleintje omver valt
 • Let extra goed op wanneer je je baby de loopstoel in de tuin laat gebruiken. Vooral omdat oppervlaktes vaak oneven kunnen zijn en dus voor extra gevaren kunnen zorgen
 • Zorg ervoor dat je baby met beide voeten bij de grond kan komen. Het zitje zou je in hoogte moeten kunnen verstellen hiervoor
 • Til de loopstoel nooit op terwijl je baby er in zit
 • Vermijd gebruik in de buurt van vuur, kachels en verwarmingen
 • Gebruik altijd het harnas dat meegeleverd wordt
 • Loopstoelen zijn niet geschikt voor baby’s die hun eigen hoofdjes nog niet kunnen ondersteunen (voor ongeveer zes maanden) of die zelf al kunnen lopen
 • Limiteer het gebruik tot een maximum van 30 minuten per keer
 • Onthoud dat je kind veel sneller zal bewegen, dan wanneer hij/zij kruipt. Vooral achterwaarts

Loopstoel Baby kopen

 

Conclusie loopstoel baby gids

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet overwegen wanneer je een loopstoel kopen gaat voor je baby. Als je je aan de veiligheidsvoorschriften houdt die we eerder hebben aangegeven, dan zou je baby zonder problemen veilig kunnen genieten van de ervaring. Heb je ervaringen met een loopstoel? Deel dan zeker hieronder je ervaringen, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here