Geluidsmachine

Wordt je baby ’s nachts wakker door elk geluid ? Een geluidsmachine is misschien hetgeen wat je nodig hebt om je baby de hele nacht te laten slapen.

Met zo veel verschillende geluidsmachines beschikbaar kan het een lastige taak zijn om de perfecte voor je baby uit te kiezen. Gelukkig zullen we je in dit artikel op weg helpen. We zullen een kijkje nemen naar de verschillende soorten geluidsmachines, hoe ze kan vergelijken en een aantal veelgestelde vragen beantwoorden. Lees snel verder om meer te ontdekken!

 

Geluidsmachine veelgestelde vragen

Hieronder zullen we veelgestelde vragen beantwoorden op het gebied van geluidsmachines. Mocht je vraag niet behandeld worden, stel die dan aan het einde van dit artikel en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden. Mogelijk zullen we hem zelfs verwerken in het artikel als we denken dat we er andere mensen mee kunnen helpen?

 

Wat is een geluidsmachine?

Een geluidsmachine is een apparaat die geluiden of white noise afspeelt om je te helpen in slaap te vallen.

Geluidsmachines worden soms ook wel white noise machine genoemd.

 

Wat is white noise?

White noise is in essentie een statisch geluid, vergelijkbaar met ruis op de televisie of een radiostation. Het wordt elektronisch geproduceerd en alhoewel het niet fijn is om naar te luisteren, is het geweldig om onregelmatige geluiden op de achtergrond te verbergen.

Vandaag de dag noemt men white noise elk soort geluid op de achtergrond, zoals natuurgeluiden of liedjes.

 

De verschillen tussen een white noise machine en geluidsmachine?

Het is niet raar dat mensen de twee door elkaar halen en het over een hebben terwijl ze de ander bedoelen en andersom. Een white noise machine zal alleen maar een statisch geluid afspelen, terwijl een geluidsmachine verschillende melodieën en natuurgeluiden af kan spelen.

Wat het nog meer verwarrend maakt, is dat een geluidsmachine ook white noise af kan spelen, maar dit zal naast andere geluiden en melodieën zijn.

 

Waarom zijn geluidsmachines effectief?

De baarmoeder is een verrassend luidruchtige omgeving. Van het gorgelen van je spijsverteringsstelsel tot de wub-dub van je hartslag. Baby’s moeten een hoop geluid accepteren terwijl ze in de baarmoeder zitten.

Wanneer je je baby in bed legt, dan is de kamer comfortabel stil. Je baby heeft een onvolwassen reflex systeem die hem/haar erg gevoelig maakt voor ongewone geluiden die je makkelijk kan horen in de nacht.

Geluidsmachines produceren een constant geluid die deze achtergrond geluiden maskeren, wat resulteert in een veel meer rustgevende slaap voor je baby.

Goedkoopste Geluidsmachine

 

De verschillende soorten geluidsmachines

Verscheidenheid is erg fijn in het leven en geluidsmachines bieden voldoende keuze. Hieronder zullen we de geluidsmachines opnoemen die het meeste beschikbaar zijn.

 

Bedrade geluidsmachine

Een geluidsmachine die aangedreven wordt door een stroomkabel. Dit waren tot recentelijk de enige beschikbare geluidsmachines.

Aangezien men bij deze modellen niet hoeft te letten op het besparen van energie, hebben ze vaak meer opties dan de draagbare variant.

 

Draagbare geluidsmachine

Draagbare geluidsmachines zijn geweldig voor personen die vaak reizen met hun baby. Ze worden aangedreven door batterijen en kunnen je baby in slaap sussen op elke plek in de wereld.

Nieuwere draagbare geluidsmachines hebben oplaadbare batterijen en kunnen opgeladen worden met een USB kabel (net als je telefoon).

 

Knuffel geluidsmachine

Dit is simpel gezegd een geluidsmachine die omgeven wordt door een knuffel. Knuffelbaar gedurende de dag, sust je baby in slaap in de avond en veel ouders geven de voorkeur aan deze variant, omdat ze niet zo lelijk zijn als de harde plastic variant.

Bij de meeste van deze modellen kan je de geluidsmachine verwijderen, zodat je de knuffel kan wassen zonder de machine kapot te maken.

 

Combinatie geluidsmachine

Zoals de naam al aangeeft wordt bij dit soort modellen een geluidsmachine genomen en hier extra features aan toegevoegd. Dit is bedoeld om te voorkomen dat ouders twee aparte producten hoeven te kopen. Een aantal veel voorkomende combinaties van geluidsmachines zijn:

Beste Geluidsmachine

 

Waar moet je op letten wanneer je geluidsmachines vergelijkt?

Met zoveel verschillende geluidsmachines op de markt kan het lastig zijn om de beste voor je baby uit te kiezen. Hieronder zullen we een aantal features opnoemen waar je op moet letten wanneer je een geluidsmachine uit gaat kiezen.

 

Hoe wordt de geluidsmachine aangedreven?

Geluidsmachines worden aangedreven door een stopcontact, USB kabel of batterijen. Alhoewel batterijen de geluidsmachine draagbaar maken, kunnen ze aardig duur worden op de lange termijn, aangezien je elke keer nieuwe batterijen moet kopen.

Als je echter een model wilt die op batterijen werkt, dan zou je moeten overwegen om oplaadbare batterijen en een oplader te kopen. Alhoewel de initiële kosten hoger zijn, zal het op de lange termijn goedkoper zijn.

 

Wordt de geluidsmachine met een afstandsbediening geleverd?

Sommige geluidsmachines worden geleverd met een afstandsbediening. Dit maakt het mogelijk om de machine uit te zetten zodra je baby in slaap is gevallen, zonder dat je hiervoor de kamer in hoeft te lopen en je kind zodoende mogelijk wakker maakt.

 

Heeft de geluidsmachine een timer?

Sommige geluidsmachines hebben een timer. Net als bij cd-spelers telt deze timer af zodra deze geactiveerd is en de machine aan staat. Zodra de timer op nul staat wordt de geluidsmachine automatische uitgeschakeld.

Veel modellen die aangedreven worden door batterijen hebben een timer om te voorkomen dat deze leeg raken terwijl je baby slaapt. Pas echter op dat er ook machines zijn met automatische timers. Als je dus het geluid de hele nacht af wilt laten spelen, dan is dit bij deze modellen niet mogelijk.

 

Wat voor geluiden maakt de machine?

Geluidsmachines kunnen een grote verscheidenheid aan geluiden en melodieën genereren. Een aantal geluiden die vaak voorkomen zijn:

 • Hartslag – Een kloppend Wub-Dub geluid
 • Kinderkamer melodie – Een instrumentele melodie
 • Dierengeluiden – Vogels, walvissen etc.
 • Achtergrond natuurgeluiden – Golven, watervallen etc.
 • White noise – Een statisch geluid

Als je denkt dat je baby geen van deze geluiden fijn vindt, dan kan je het beste wachten totdat je een machine vindt die deze wel heeft.

 

Hoe ziet de geluidsmachine er uit?

Het laatste ding wat je mogelijk wilt overwegen wanneer je op zoek gaat naar een geluidsmachine, is hoe deze eruit ziet. We zullen maar direct vertellen dat sommige modellen erg lelijk zijn. Gelukkig zijn er ook voldoende aangename ontwerpen beschikbaar en mogelijk kan je zelfs eentje vinden die bij de stijl van je kinderkamer past.

Geluidsmachine kopen

 

Gratis alternatieven

Als je momenteel geen geld hebt voor dit soort machines, dan is het goed om te weten dat je niet noodzakelijk geld hoeft te spenderen aan een white noise oplossing voor je baby. Hieronder zullen we een aantal simpele manieren opnoemen hoe je mogelijk je eigen geluidsmachine kan creëren met voorwerpen die je mogelijk al in huis hebt.

 

Gebruik een oude radio

Als je een oudere radio in je berging of kelder hebt liggen, dan is het nu een goed moment om deze af te stoffen en weer tot leven te wekken. Draai de knop totdat je tussen radiostations in zit. De beloning zal een mooi statisch geluid zijn.

 

Gebruik een ventilator

Het gonzende geluid van een ventilator zal je een white noise oplossing bieden. Richt de ventilator niet rechtstreeks op je baby. Dit is waarschijnlijk niet een ideale oplossing voor de winter, aangezien er altijd een bries gepaard gaat met het geluid.

 

Gebruik de wasmachine

Iets meer onconventioneel dan de andere gratis white noise oplossingen. Als je wasmachine in de buurt van de kinderkamer staat, dan kan je deze zonder kleren aanzetten terwijl je baby in slaap valt.

Gebruik niet een televisie als een white noise apparaat. Het flikkerende licht zal namelijk je baby stimuleren, wat leidt tot een rusteloze en gebroken slaap.

Beste Geluidsmachine kopen

 

Conclusie

Als het goed is heb je nu alle nodige informatie om een goede geluidsmachine voor je baby te kopen. Heb je al een geluidsmachine of white noise machine? Deel je ervaringen dan hieronder, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

1 COMMENT

 1. Mijn naaste buurvrouw heeft een -ik denk- geluidsmachine gekocht met verschillende zee, ruisende bomen etc. geluiden om omgevingsgeluiden in ons zeer gehorig na-oorlogs appartement te maskeren. Dit veroorzaakt in mijn appartement verscheidende hoge en lage bromtonen op uiteenlopende plekken .. ..
  Zij vertelde mij dat dit het allernieuwste apparaat in zijn soort is en (nog) niet verkrijgbaar in Nederland. Dit apparaat zou n.l. reageren op omgevingsgeluiden die bijvoorbeeld luider kunnen worden, waardoor het apparaat ook luidere (natuur)geluiden zal produceren. Met de nodige consequenties in mijn woning. Mijn buurvrouw wil dit apparaat op haar gewenste sterkte (dat is dus ook in te stellen) 24/7 aan laten staan.
  Het spreekt wellicht voor zich dat wij elkaar niet meer spreken en ik haar dus niet meer kan vragen om welke geluidsmachine het gaat.
  Heeft u wellicht enig idee welk apparaat dit is? Het zou uit Amerika komen?! Daar dit wellicht ook mijn optie zal zijn om wederom rust te vinden 🙏 !!

  Met vriendelijke groet,
  Mirjam Tom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here