Baby Wipstoel

Een baby wipstoel kan je baby sussen, vermaken of buiten gevaar houden als je hem/haar niet vast kan houden. In dit artikel ontdek je hoe je de beste uitkiest.

 

Baby wipstoel kopen gids:

Hoeveel moet je betalen voor een wipstoel?

Je kan al een baby wipstoel voor €20 vinden als je genoegen neemt met een basis model. De meeste luxe en uitgebreide modellen kosten echter al snel €100 of meer. Deze hebben bijvoorbeeld vibraties en slaapliedjes.

 

Welk type babywipstoel heb je nodig?

Er zijn twee primaire soorten wipstoelen.

  • Wipstoel – Een stoeltje met zacht en comfortabel textiel dat vastgemaakt is aan een frame die op de grond staat.
  • Jumper – Een textiel harnas met daar een soort van bungee achtige koorden aan vast. Ook hebben ze een frame die vastgemaakt wordt aan een deurkozijn, zodat je baby rond kan springen.

 

Wipstoel

Features

Wipstoelen kunnen simpel zijn met maar een paar speeltjes of meer uitgebreid. Sommige hebben een ingebouwde wip beweging of vibratie of zelfs muziek om je baby in slaap te sussen. Onthoud echter dat je voor dit soort modellen batterijen nodig hebt of eentje met een stroomkabel moet kopen.

Je kan ook eentje kopen die een aantal kantelposities heeft. Weer andere kunnen transformeren in een peuterstoel wanneer je kind ouder is.

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby een wipstoel gebruiken?

Wipstoeltjes zijn voor jongere baby’s. De meeste kunnen al gebruikt worden vanaf de geboorte. Dit maakt het mogelijk voor je kleintje om lichtje te wippen terwijl ze trappen en bewegen.

Schommelstoeltjes kunnen alleen gebruikt worden wanneer je kind zes maanden oud is, onafhankelijk kan zitten of ongeveer 11kg weegt, Controleer echter altijd de instructies die meegeleverd worden met je stoeltje.

 

Jumpers

Met een jumper zit je kindje in een speciaal zitje die aan een lange elastische kabel verbonden zit. De top zit vast aan het kozijn van de deur. De baby zet af op de vloer met zijn of haar voeten en stuitert op en neer.

Features

Je kan textiel of plastic jumpers kopen. Deze kosten tussen de €20 en €80. Sommige hebben een klein vak waar speeltjes aan vast zitten.

De stuiterende sensatie kan erg vermakelijk zijn voor baby’s en is erg grappig om naar te kijken. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat je baby het gevoel van snel bewegen voelt door haar of zijn eigen spieren te gebruiken.

Zelfs baby’s die gek zijn op jumpers hebben er mogelijk na 10 minuten genoeg van. Je zou sessies redelijk kort moeten houden. 15 minuten is prima en 30 minuten is het absolute limiet.

Op het gebied van jumpers is het belangrijk dat je kozijnen en deuropeningen er geschikt voor zijn.

Nauwe deuropeningen zijn niet echt geschikt, omdat je baby zowel zijwaarts als op en neer stuitert. Hij/zij kan daardoor tegen het frame aanstoten. Zorg ervoor dat de jumper niet zijwaarts schuift terwijl de baby hem gebruikt.

Baby Wipstoel kopen

 

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby een jumper gebruiken?

Jumpers kunnen vanaf een leeftijd van vijf tot zes maanden gebruikt worden. Zodra je baby zijn/haar eigen hoofd kan ondersteunen.

 

Meest bruikbare babyproducten

Als je niet kan besluiten welk stoeltje je wilt kopen, is het het waard om te kijken welke producten de meeste ouders het handigste vinden. Een jumper is volgens een test die we onder ouders hielden het minst bruikbaar. Een wipstoeltje staat op nummer negen.

 

Kan ik een tweedehands baby wipstoel kopen?

Ja zeker. Controleer echter wel zeer goed de gesteldheid. Kijk voornamelijk naar scheurtjes of andere zwakheden. Ga ook op het internet na of het niet een product is die terug geroepen is.

 

Veiligheidstips

Het maakt uiteindelijk niet uit welk stoeltje je uitkiest. Het frame moet namelijk ten alle tijde stevig en solide zijn. Deze tilt namelijk het volledige gewicht van je baby. Zorg ervoor dat je het minimale en maximale gewichtslimiet controleert en overschrijdt deze niet.

Je moet er ook voor zorgen dat je baby genoeg ruimte heeft om het willekeurige stoeltje te gebruiken. Als het bijvoorbeeld een jumper is, controleer dan of het koord niet te lang is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je kleintje op de grond valt. Als het een wipstoeltje is, zorg dan dat er genoeg ruimte tussen je baby en de grond is.

De jumper moet ook tenminste een driepunts harnas hebben en bij voorkeur een vijfpunts. Dit voorkomt dat je baby er uit valt.

Kijk of de producten certificeringen hebben en of deze voldoen aan de juiste veiligheidsstandaarden.

Plaats een wipstoeltje nooit op een verhoogt of zacht oppervlakte, zoals je bed. Als je baby het stoeltje te veel laat bewegen kan deze van het bed afvallen of omvallen en je baby laten stikken.

Houd je kleintje altijd in de gaten en zorg ervoor dat je jumper ver van gevaren zoals verwarmingen of draden vandaan is.

Beste Baby Wipstoel

 

Conclusie baby wipstoel

Zoals veel ouders al aangeven zijn deze stoeltjes niet de meest essentiële babyproducten om te hebben. Ze zijn echter wel een leuke manier om je baby extra te vermaken als je geld over hebt. Bepaal voor jezelf goed welke features het belangrijkste voor je zijn, zodat je aan de hand daarvan een weloverwogen keuze kan maken. Heb je ervaring met deze stoeltjes? Deel die dan zeker hieronder, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here