Home Beste kinderwagen kopen? Top 5 + reviews

Beste kinderwagen kopen? Top 5 + reviews

beste kinderwagen kopen

De ultieme kinderwagen koopgids

De beste kinderwagen kopen is belangrijk, of je familie nu even door de straat wil wandelen of op een lange boswandeling gaat. Het belangrijkste ding om in gedachten te houden, is de leeftijd van de baby wanneer je een kinderwagen wilt kopen, maar ook de levensstijl van je gezin, het budget, de veiligheidsfeatures en natuurlijk het comfort van je baby. Deze gids zal je helpen om de beste kinderwagen te kopen, wat de beste kinderwagen is voor 2 of meer kinderen en welke de verschillende kinderwagenaccessoires zijn die je kan kopen, maar ook hoe je een veilig tochtje met je baby kan maken.

 

Zo koop je de beste kinderwagen voor jou

Waarschijnlijk ga je als ouder, meerdere kinderwagens kopen gedurende de eerste 4 levensjaren van je kind. Er zijn honderden fabrikanten die een enorme selectie kinderwagens hebben ontworpen, waardoor je de beste kinderwagen kan kopen voor elk stadium in het leven van je baby, terwijl je ook je eigen levensstijl en voorkeuren in gedachten kan houden.

Babyreissystemen

Kinderwagen kopen tips - Combi ultra savvy kinderwagenNet als de cabrio is voor de autowereld; is de kinderwagen een van de meest veelzijdige babyspullen, met slechts 1 aankoop heb je een autozitje, een reiswieg en een kinderwagen. Kinderwagenfabrikanten zoals Evenflo, Quinny en Graco hebben een lijn van kinderwagens waarbij je het zitje volledig kan neerleggen of die je volledig kan aanpassen aan je baby terwijl hij groeit.

Het baby reissysteem bestaat in veel vormen en maten, hierdoor kan je als ouder beslissen hoeveel je precies wilt meesleuren en mogelijks kiezen voor een lichter, opklapbaar model dat volledig past bij jouw levensstijl. Sommige reissystemen beschikken over leuke extra’s die je als ouder veel tijd kunnen besparen en vooral ervoor zorgen dat je heel wat babyspullen thuis kan laten als je ergens naartoe wil gaan met je baby. De “Combi Ultra Savvy” kinderwagen bijvoorbeeld, heeft een ingebouwde stereo die je kindje entertaint met liedjes en verhaaltjes. Wanneer je de beste kinderwagen wilt kopen, maar een beperkt budget heb, kijk je best welke features er allemaal zijn en welke je precies nodig hebt of wil.

Full-Size en Mid-Size kinderwagens

Ironisch genoeg is het vaak dat hoe kleiner de baby, hoe groter de kinderwagen is die je nodig hebt. Full-size en Mid-size kinderwagen beschikken vaak over schokabsorberende wielen en remmen zodat je baby een rustig en veilig ritje heeft. Ze hebben ook meer dan genoeg extra features, zoals extra bekussening, weerhoezen, opslagmanden en UV-bedekking.

Veel van de grotere kinderwagens kunnen aangepast worden zodat ze perfect zijn voor je baby op eender welke leeftijd, tot ze oud genoeg zijn om te wandelen. De omvang van de full-size kinderwagens is vaak een probleem voor het dagelijkse leven van gezinnen wanneer ze veel trappen moeten maken of door smalle winkelgangen moeten wandelen. In dit geval, is de beste kinderwagen die je kan kopen een mid-size kinderwagen. Mid-size kinderwagens hebben een aluminium geraamte en wegen slechts 7 kg.

Lichtgewicht kinderwagens

Lichtgewicht kinderwagens zijn makkelijk te manoeuvreren en handig voor wandelingen in het park, wanneer je boodschappen doet en zelfs wanneer je naar een ander land reist, aangezien veel van de modellen opklapbaar zijn zodat ze in de koffer van je wagen of in de overhead opslagruimte van een vliegtuig passen. Lichtgewicht kinderwagens of paraplu kinderwagen (genoemd naar hun haakvormige hendels) zijn erg betaalbaar, dus eentje kopen terwijl je al een steviger model hebt, zal je budget niet teveBeste kinderwagen kopen tips - lichtgewicht kinderwagenel stretchen. Hoewel dit de beste kinderwagen is in de draagbaarheid categorie, is de lichtgewicht kinderwagen heel wat minder stevig dan de full-size kinderwagen of mid-size kinderwagen. Ouders moeten de handleiding lezen die met de lichtgewicht kinderwagen wordt geleverd, zodat ze de kinderwagen zo veilig mogelijk kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld, je hoort je handtas, rugzak of boodschappentassen niet aan een lichtgewicht kinderwagen te hangen of een kindje onder 3 maanden in een kinderwagen te zetten waarvan je het zitje niet kan neerleggen.

De Europese kinderwagens

De kinderwagens in Europese stijl maken pas echt een statement. Dit traditionele kinderwagen design is zowel stevig als stijlvol. Bedrijven als Silver Cross maken kinderwagens voor de trendy mama’s. Maar het extra geld dat je betaald voor een high-end kinderwagen geeft je niet enkel een stijlvol design. De high-end kinderwagens van onder andere Bugaboo, Silver Cross, Kelty and Stokkes Xplory zijn gemaakt om jaren mee te gaan.

De kinderwagens in Europese stijl maken pas echt een statement.

 

De meeste moddelen beginnen als achteroverleunende kinderwagens voor pasgeborene naar kinderwagens waarin je kind kan rechtzitten voor kinderen tot 3 of 4 jaar. Bij de duurdere en grotere moddelen heb je vaak extra XL wielen, afneembare weerhoezen, aanpasbare bekussening, opslagmanden en tweevoudige remsystemen. De klassieke, antieke kinderwagen zijn zowel zwaar en breed, maar de nieuwe, deluxe modellen hebben een stevig aluminium frame dat het totaal gewicht heel wat verlaagd.

 

Jogging kinderwagens

Kinderwagen kopen tips - joggingskinderwagenVoor atletische ouders, is er een jogging kinderwagen met een gestroomlijnd model en heel grote wielen wat het mogelijk maakt je baby mee te nemen op een tochtje door het platteland. Als je gezin graag lange wandelingen maakt of graag gaat joggen, kan je baby leuk meegaan wanneer hij/zij ongeveer 6 maanden oud is dankzij de special jogging kinderwagens. Ze zijn gebouwd met een licht frame en grote fietswielen waardoor ze makkelijk over oneven terreinen bewegen en makkelijk meekunnen terwijl je loopt. Doordat ze driewielers zijn, zijn ze ook gestroomlijnd en zien ze er sportiever uit.

Let er wel op dat sommige driewielers gemaakt zijn voor design en niet voor mee te gaan joggen. Dus als je op zoek bent naar een jogging kinderwagen, let er dan op dat je ook echt een kinderwagen kopen gaat die bedoeld zijn om mee te gaan joggen. Bij de jogging kinderwagens is de veiligheid de topprioriteit, dus let er zeker op dat er een 3- of 5-punts gordel is. Sommige jogging kinderwagen modellen hebben een handrem en andere features zoals een opbergzak, wielen voor alle terreinen en schokabsorberende suspensies.

Wandel met 2 of meer baby’s

Wat je familie ook nodig heeft, ze kunnen de beste kinderwagen kopen die de juist maat, stijl, functionaliteit en prijs combineert. Maar er zijn niet enkel kinderwagens met 1 zitje, veel fabrikanten hebben hun lijn uitgebreid met kinderwagens en reissystemen voor meer dan 1 baby. Deze modellen zijn gebouwd voor de noden van gezinnen met 2, 3 of zelfs meer baby’s tegelijk.

Als je meer dan 1 baby tegelijk hebt, heb je een special ontworpen kinderwagen nodig. Een dubbele kinderwagen en een trippel kinderwagen, laat de ouders gemakkelijk en comfortabel rijden met 2 of 3 kinderen. Als 1 baby te groot wordt voor een kinderwagen of als 1 van de tweeling bij de grootmoeder blijft slapen, is het extra zitje handig voor het dragen van boodschappen of babyspullen. Onthoud dat een pasgeboren baby een kinderwagen moet hebben waarbij het zitje kan neerliggen zodat ze genoeg steun hebben voor hun nek en rug. De Maclaren Tweeling kinderwagen is een goed voorbeeld van een model dat 2 pasgeborenen volledig laat neerliggen terwijl jullie een uitje maken.

Dubbele of duo kinderwagen

De dubbele of duo kinderwagen heeft 2 standaard configuraties: een tandem kinderwagen of de zitjes naast elkaar. Elke configuratie heeft zijn voor- en nadelen en ook zijn aparte features en vergelijk je dus best op basis van jouw levensstijl en level van activiteit.

Tandem kinderwagen

Kinderwagen kopen tips - Tandem kinderwagenDe tandem kinderwagen heeft zijn zitjes achter elkaar, waardoor 1 kindje vanvoor zit en 1 kindje erachter, zoals in een bobslee. Sommige kinderwagens hebben stadiumzitjes, waarmee we bedoelen dat het achterste zitje hoger staat dan het voorste, waardoor het achterste kindje ook van het uitzicht kan genieten. Als de baby’s verschillen in leeftijd kan je ook kiezen voor een model waarbij je een zitje kan neerleggen en zo je baby kan plat leggen, en het andere kind kan laten rechtzitten.

De naast-elkaar dubbele kinderwagen

Deze dubbele kinderwagen plaatst je kinderen langs elkaar. Zowel de tandem als de duo kinderwagen hebben een groot aantal kinderwagen features, zoals een zonweerder en regenhoes, wielremmen, drank- en boodschappenhouders voor de ouders en een lichtgewicht, opklapbaar design. Let er altijd op dat de dubbele kinderwagens matching veiligheidsgordels hebben.

Kinderwagens voor 3, 4 of 5 kinderen komen minder vaak voor maar zijn ook verkrijgbaar. Zo zijn er de kinderwagens van fabrikanten zoals Peg Perego, Runabout en Inglesina. Hoeveel kinderen je ook in je gezien hebt, er zijn altijd kinderwagens met plaatsen voor al je kinderen.

De beste kinderwagen accessoires kopen

Voor elke kinderwagen kan je accessoires kopen. Ouders en verzorgers kunnen deze accessoires gebruiken om hun kinderwagen een persoonlijke toets te geven, en tegelijkertijd zorgen deze accessoires voor meer comfort en gemak.

Type van Accessoire Functie
Regenhoes Plastic hoes die de baby beschermt tegen de regen. Sommige bedekken de hele kinderwagen tot aan de wielen, terwijl andere slechts de zonweerder over je baby’s hoofd bedekken.
Parasol Dit is bevestigd aan de meeste kinderwagens om je baby van de felle zon te weren.
Insect net Het is een dun net dat je baby beschermt tegen insecten.
Houders en manden Laat je als ouder extra babyspullen, persoonlijke items en wat etenswaren meenemen tijdens lange wandelingen.
Kinderwagen speeltjes Hangende bogen en andere klik-aan speel panelen die je aan je kinderwagen kan klikken en je kindje entertaint tijdens de wandeling
Kussens en watten Extra kussens en een hoofdrust die speciaal is ontworpen voor je pasgeboren baby. Vaak zijn ze ook uitneembaar zodat je het kan wassen.
Aanpasbare kinderwagen duwbeugel Extensies die je kan toevoegen op veel verschillende kinderwagen, als de kinderwagen zelf niet met aanpasbare duwbeugel komt.
Kinderwagen spiegels Dit kan je aan de kinderwagen bevestigen zodat je als bestuurder je kindje in het oog kan houden tijdens de wandeling.

 

Zoals je ziet, zijn er veel accessoires verkrijgbaar die je kinderwagen comfortabeler en meer functioneel maken. Het merendeel van deze accessoires zijn goedkoop en nemen slechts enkele minuten in beslag om te bevestigen of installeren. Ze zijn niet enkel functioneel, maar veel van hun zorgen ook voor meer veiligheid.

 

Houd je baby veilig

Wanneer je de beste kinderwagen wilt kopen, moet veiligheid een absolute prioriteit zijn. Let erop dat je kinderwagen alle standaard veiligheidsfeatures heeft en dat iedereen die jouw kinderwagen gebruikt goed weet hoe al deze features werken. Hier zijn een paar tips om zowel de verzorgers als de baby veilig en gelukkig te houden.

De veiligheidsstandaards van kinderwagens

Kinderwagen kopen tips - Bugaboo kinderwagenDe Juvenile Products Manufactureres Association (JPMA, Kinderproducten fabrikanten associatie) testen en geven een attest aan veel babyproducten zoals kinderwagens. Als je het JPMA zegel op een product ziet, kan je er zeker van zijn dat het de stabiliteits- en veiligheidstesten heeft doorstaan. Baby Trend, Peg Perego, Bugaboo, Maclaren, Evenflo en Graco kinderwagens hebben allemaal een attest.

Kinderwagen veiligheidsfeatures

Als het aankomt op het beoordelen van de veiligheid van kinderwagens, valt er niets anders te doen dan onderzoek. En de ouders hebben de verantwoordelijkheid om te begrijpen wat de nodige veiligheidsfeatures zijn op alle kinderwagen op de markt. Wanneer iemand de productbeschrijving leest en kijkt naar foto’s van kinderwagens, dan moet hij/zij hierbij de volgende veiligheidsfeatures in acht nemen:

Veiligheidsfeatures Functie
Stabiliteit De kinderwagen heeft een brede wielbasis nodig die ervoor zorgt dat de kinderwagen niet omkiept. Als er een opbergmandje is, moet het laag aan het frame hangen, net boven de achterwielen.
Gordels Een 3-punt gordel dat rond het middel en tussen de benen wikkelt zijn beter dan gordels die enkel rond het middel wikkelen. Voor joggingskinderwagens is een 5-puntsharnas zelfs beter.
Naar achter gericht zitje Een jong kind in een kinderwagen is best naar de bestuurder toe gericht, zodat de volwassene het kleintje in de gaten kan houden.
Volledig neerliggend zitje Een volledig neerliggend zitje is een must als je de kinderwagen koopt voor een baby jonger dan 3 maanden.
Wielremmen Het is belangrijk dat je de wielremmen kan opzetten als de kinderwagen niet in beweging is. Dit zorgt ervoor dat de kinderwagen niet wegrolt als het op een oneven terrein staat.
Vastzetbare delen Beweegbare delen horen vastzetbaar te zijn zodat de kinderwagen niet per ongeluk opvouwt of opent.
In goede conditie Zelfs oudere kinderwagens horen alle delen nog steeds te hebben en hebben best geen roest.
Uitneembare en wasbare stoffen Het is belangrijk dat je het omhulsel van je kinderwagen kant afnemen en wassen wanneer je kind iets morst of een accidentje heeft.

Eens je als kinderwagenkoper weet welke features je precies wilt, is het makkelijker de lijst van mogelijkheden aanzienlijk te verkleinen wanneer je een nieuw of tweedehands kinderwagen kopen wil. Buiten de veiligheidsfeatures is het ook nodig te weten hoe je de kinderwagen veilig kunt gebruiken.

Basis kinderwagen veiligheid

Lees altijd de instructies die door de kinderwagen fabrikant zijn toegevoegd en besteed vooral aandacht aan de standaard kinderwagen veiligheid instructies zodat je baby en andere mensen rond je kinderwagen de kinderwagen veilig kunnen gebruiken.

  • Doe je kindje steeds de gordel aan als je hem/haar in de kinderwagen zet.
  • Houd je kindje de hele tijd in het oog.
  • Houd je kinderen op een veilige afstand terwijl je de kinderwagen op- en ontvouwt zodat ze zich geen pijn doen.
  • Zorg ervoor dat er de losse koordjes of losse delen uit het bereik van je kinderen zijn.
  • Laat je kinderen niet spelen met de kinderwagen.
  • Zet de remmen van de kinderwagen op en blokkeer de wielen wanneer je voor meer dan een paar minuten stilstaat.
  • Hang geen tassen aan de handels of een ander deel van de kinderwagen die niet bedoeld zijn daarvoor.
  • Houd je kinderwagen in goed conditie. Schroef de losse delen regelmatig aan en vervang de losse en verloren delen.
  • Bekijk of het model van je kinderwagen is teruggeroepen. Als je je zin zet op een specifieke kinderwagen, wees er dan zeker van dat het product niet teruggeroepen is.

Nadat je de veiligheidsregels overlopen hebt als ouder, verzorgen of gewoon iemand die de kinderwagen gebruikt, is het nu tijd om de verschillende types van kinderwagens te bestuderen.

De beste kinderwagen kopen doe je dankzij Koddie!

Koddie.nl biedt je een wijd gamma aan kinderwagens van verschillende merken. Maar dat niet alleen, we hebben ook verschillende andere babyspullen in de aanbieding zoals thermometers, babyfoons, autostoeltjes en veel meer! Daarenboven kan je op onze site nog veel meer artikels vinden met tips en hulp, zodat jij echt de juiste babyspullen koopt voor jou en je baby.

 

Conclusie

Nu dat je weet welke opties er zijn wanneer je een kinderwagen kopen wil, welke features belangrijk zijn, hoe de kinderwagen veilig te gebruiken en dat je de beste kinderwagen kan vinden op Koddie, is het tijd om de perfecte kinderwagen te vinden, zowel voor jou als bestuurder, als de baby. Met slechts enkele klikken kan je exact vinden wat jij wil in onze grote collectie. Dankzij deze tips en wat extra onderzoek, kan jij als koper de beste kinderwagen kopen.