Home Babyspullen Kinderwagens Duo kinderwagens: 5 populaire types

Duo kinderwagens: 5 populaire types

0
Duo kinderwagens: 5 populaire types

Kinderwagens zijn één van de meest essentiële hulpmiddelen voor ouders met jonge kinderen. Dit is vooral zo voor ouders met tweelingen of twee jonge kinderen. Hierna volgen een aantal algemene inzichten en meer specifieke details over vijf populaire types duo kinderwagens.

Maak overwegingen

Moet hij gemakkelijk in je kleine auto passen? Zal je hem gebruiken om je kinderen veilig te vervoeren terwijl je aan het joggen bent? Moet hij lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen zijn in het openbaar vervoer? Dit zijn de soort vragen die je jezelf zou moeten stellen wanneer je verschillende opties onderzoekt.

Duo kinderwagen extra’s

Zodra je het doel hebt vastgesteld kan je beginnen met het kijken naar andere extra’s, zoals handremmen, regenbeschermingen of opslagruimtes. Andere factoren die je zou moeten overwegen zijn het comfortniveau voor je kinderen, de hoogte van de duwstang (vooral voor grotere of juist kleinere ouders), aanbevolen leeftijd en gewicht (van/tot) en beoordelingen van gebruikers.

Veiligheidscertificering

Je zou ook moeten verifiëren of de gewenste kinderwagen wel een veiligheidscertificaat heeft. De EU veiligheidsnorm EN – 1888 : 2004 en het veiligheidscertificaat Iso 9001 : 2000 zijn certificeringen die garanderen dat de kinderwagen veilig is voor je kinderen.

 

Types duo kinderwagens

Er zijn verschillende types die je kan overwegen in je zoektocht. Hier een overzicht van de beste duo kinderwagens.

1. Zij aan zij tweeling

Zij aan zij duo kinderwagensZoals de naam aangeeft, heeft deze kinderwagen twee zitjes zij aan zij. Voorheen waren deze te wijd voor de meeste deuropeningen, maar de zij aan zij kinderwagens die vandaag de dag gemaakt worden zijn smaller en wendbaarder. Beide kinderen krijgen dezelfde hoeveelheid arm- en beenruimte in dit type en ze kunnen elkaar makkelijk zien. Veel zij aan zij kinderwagens geven je de optie om één autostoeltje vast te maken, wat erg handig is wanneer één kind een stuk jonger is dan de andere.

 

2. Tandem kinderwagen

Tandem duo kinderwagensEen tandem kinderwagen is gemaakt met één zitje voorin en één achterin. Hierdoor past dit type makkelijk door elk soort deur of gangpad en aangezien de meeste tandemmodellen ook ruimte hebben voor twee autostoeltjes, is deze kinderwagen erg handig voor een tweeling. Het is belangrijk om op te merken dat het voorste zitje van een tandem kinderwagen niet volledig achterover kan leunen. Daarnaast is het een beetje lastiger om krappe bochten te nemen vanwege de lengte van de kinderwagen.

 

3. Zit en sta kinderwagens

Zit en sta duo kinderwagensDeze zijn specifiek gemaakt voor families die één ouder kind en één baby hebben. Ze zijn uitstekend voor kleuters die af en toe een stukje willen lopen, maar nog steeds mee willen rijden wanneer ze moe worden. Zit en sta kinderwagens zijn ook erg wendbaar, je kan ze makkelijk opbergen en ze bieden extra opbergruimte wanneer maar één kind meerijdt.

 

4. All-terrain duo kinderwagens

All-terrain duo kinderwagensAll-terrain kinderwagens zijn stabieler dan andere kinderwagens. Je kan dit zien als een “sportief” model, omdat hij gemaakt is om makkelijker voort te bewegen over ruiger terrein. Ze zijn beschikbaar met zowel drie als vier wielen en het voorste wiel kan op slot gedaan worden, zodat hij nog stabieler is. Veel all-terrain kinderwagens hebben ruimte voor in ieder geval één autostoeltje, maar die moet je niet gebruiken wanneer je gaat joggen. Een alternatieve all-terrain kinderwagen is een duo jogging kinderwagen, waarbij het voorste wiel helemaal niet kan draaien. Deze heeft een hoop andere geweldige veiligheidskenmerken die joggers op prijs zullen stellen, zoals grote fietswielen, achterophanging voor een soepelere rit en handremmen. Deze kenmerken maken dit soort all-terrain kinderwagens erg stabiel voor het joggen, maar ze zijn minder wendbaar.

 

5. Duo paraplu kinderwagen

Duo paraplu kinderwagensDeze hebben een extreem licht gewicht en zijn draagbaar. Duo paraplu kinderwagens zijn perfect voor een weekendje weg, als een extra kinderwagen voor grootouders of wanneer je met het vliegtuig reist. Je kan ze niet vlak buigen om pasgeborenen veilig te vervoeren, dus ze zijn alleen maar geschikt voor baby’s vanaf zes maanden.

 

Tot slot

Al deze duo kinderwagens die we hier genoemd hebben zijn makkelijk te vinden, zowel in de plaatselijke winkel als online. Zoals we eerder ook al aangaven is het erg belangrijk om van te voren eerst goed onderzoek te doen naar je benodigdheden, zodat je op die manier één van de beste duo kinderwagens kopen gaat die het beste bij je past.

Lees ook:

  • Beste wandelwagen kopen gids
  • Beste autostoel kopen gids
  • Koddie: overzicht van alle baby artikelen
  •  

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here