Home Babyspullen Top 10 babyshower cadeau tips

Top 10 babyshower cadeau tips

0
Top 10 babyshower cadeau tips

Een babyshower kan een simpele bijeenkomst zijn van een paar vrienden voor een kopje thee in de namiddag of je kan helemaal los gaan met versieringen, een thema, een cake en spelletjes. Maar het maakt niet uit wat voor feestje het is, de motivatie erachter is allemaal hetzelfde. Zwangere vrouwen verdienen een kans om te feesten en cadeautjes te ontvangen om ze voor te bereiden op het ouderschap. Onthoud de onderstaande babyshower cadeau tips wanneer je uitgenodigd wordt voor een babyshower!

Schommelstoeltje

Houd een pasgeboren baby en haar of zijn ouders blij met een schommelstoeltje. De baby kan wiegen en schudden totdat hij of zij er genoeg van heeft en de ouders kunnen één of een paar huishoudelijke taken doen, terwijl ze weten dat hun baby veilig is. Dit veelzijdige en draagbare babyproduct heeft een vrolijke bekleding over een metalen of plastic frame en riemen voor de veiligheid. Sommige bewegen door het schoppen van je baby, maar andere hebben een batterij voor een ritmische en meer rustgevende beweging. Een perfect babyshower cadeau.

Babyfoon

BabyshowerNerveuze ouders die voor het eerst vader of moeder zijn geworden zullen de aanwezigheid van een draagbare babyfoon ontvanger op hun nachtkastje zeker weten op prijs stellen. Dit handige babyshower cadeau wordt steeds geavanceerder, sommige modellen kunnen de zwakste adem van een baby binnen een bereik van 180m of meer opvangen. Ze zijn vooral rustgevend voor ouders waarbij de baby in een andere kamer slaapt. Andere opties waar je uit kan kiezen zijn bewegingssensors die een alarm laten horen wanneer een baby een bepaalde tijd niet bewogen heeft en camera’s die de ouders in staat stellen om hun baby zowel te zien als te horen.

Beddengoed

Zachte hoeslakens zijn een perfecte aanvulling voor elke kinderkamer. Je kan kleuren en patronen vinden die bij elk decor passen, van traditionele pastels met baby dieren tot gedurfd zwart-wit en meetkundige patronen. (Wollige dekens gaan goed samen met lakens, maar deze moeten bewaard worden voor knuffelen buiten de wieg, aangezien zachte dekens een wiegendood risico zijn). Je kan er zeker van zijn dat elke nieuwe ouder je dankbaar zal zijn voor extra beddengoed als babyshower cadeau tijdens de eerste wasdag.

Draagdoek of voordrager

Eén van de handigste manieren waarop een nieuwe moeder of vader een baby rond kan sjouwen is een draagdoek of voordrager. Baby’s vinden het gevoel om dicht tegen de borst van hun ouders aangekropen te zijn erg fijn en het ingenieuze en simpele ontwerp houdt de armen van de ouders vrij, zodat ze huishoudelijk werk of andere klusjes kunnen doen met hun baby veilig in de draagzak. Sommige experts zweren erbij dat het nauwe contact door deze producten helpt bij het versterken van de band tussen het kind en de ouder.

Speelgym

Baby’s hebben over het algemeen al veel interesse in hun omgeving, maar je kan het nog fascinerender maken met een speelgym als babyshower cadeau. Een product dat vaak een zachte mat heeft met speelgoed dat aan zachte balken of buizen hangt. Kleurvolle spiegels, geluidmakers en andere objecten met verschillende vormen, afmetingen en kleuren bengelen binnen het bereik van de baby. Het helpt bij het ontwikkelen van het gezichtsvermogen en fysieke vaardigheden. Een speelgym is draagbaar en weegt niet veel, waardoor je het makkelijk met je mee kan nemen. Of dat nu naar een andere kamer of naar de visite is.

Bad pakketje

Voor een babyshower cadeau dat zowel leuk als praktisch is kan je een babybadje kopen en deze volstoppen met alle essentiële producten die een nieuwe moeder nodig heeft om haar kind brandschoon te houden. Zorg ervoor dat je babyshampoo toevoegt, een milde zeep die de gevoelige huid van een pasgeborene niet irriteert, een zachte wasdoek (of spons), een handdoek met capuchon en een felgele badeend om het compleet te maken. Een baby kam een borstel zijn leuke aanvullingen, net als een beetje simpel speelgoed voor in bad, ook al kunnen baby’s daar de eerste maanden nog niet meespelen. Voeg nog een fles badschuim toe voor mams, die ze kan gebruiken wanneer haar baby slaapt en je babyshower cadeau is klaar.

Baby bibliotheek

Babyshower cadeauEen boekenplank vol met klassieke kinderboeken is een babyshower cadeau waar elke moeder blij mee is. Voorlezen zal de band met haar kind versterken en de baby zal beginnen met het op prijs stellen van het geschreven woord. Als je het idee om boeken te geven als babyshower cadeau erg leuk vindt, dan kan je ook overwegen om dit het thema te maken. Laat iedereen hun favoriete boek meenemen, met een briefje voor de baby binnenin. Zorg ervoor dat je een aantal baby vriendelijke kartonnen boekjes tussen de traditionele boeken met harde kaft doet, zodat de pasgeborene het geluid en de smaak van je babyshower cadeau op prijs kan stellen.

Reispakketje

Als je ouder bent, of zelfs wanneer je dat niet bent, dan weet je dat het bijna onmogelijk is om naar buiten te gaan zonder iets essentieels achter te laten. Help de nieuwe ouders om fouten te voorkomen door een reispakketje als babyshower cadeau samen te stellen. Begin met een luiertas, voeg een paar luiers toe, een paar doekjes, wat extra kleding voor de baby, een flesje met babymelk (als de moeder geen borstvoeding geeft) en een fopspeen. Doe er nog een extra shirt voor mams in en tot slot nog een pen, schrijfblok, een extra setje sleutels (als je de originele kan krijgen om kopieën te maken) en een doosje veiligheidsspelden. Nu zullen ze overal op voorbereid zijn.

Slaappakketje

Waarom huilen pasgeborene in de nacht? Die vraag is mogelijk onbeantwoordbaar, maar een mand vol met dingen die de kinderkamer meer rustgevend maken als babyshower cadeau geven, kan nieuwe ouders helpen tijdens die eerste slapeloze nachten. Vul je slaappakket met een rustgevend nachtlampje, een zacht deken (alleen voor het knuffelen buiten de wieg, aangezien zacht beddengoed een hoog wiegendood risico heeft) en wat rustgevende muziek die speciaal voor baby’s is gemaakt. Als je wilt pralen, voeg dan een white noise machine toe of een speciaal mobieltje dat muziek afspeelt en geprojecteerde lichtjes voor op de muren van de kinderkamer. De baby zal hier van onder de indruk zijn en de ouders zien er de volgende ochtend mogelijk wat frisser uit.

Avondeten

Wanneer de bedden nog steeds niet opgemaakt zijn om 17:00 uur en de baby heeft zijn of haar huilbui aan het einde van dag, dan is een maaltijd maken het laatste wat een nieuwe vader of moeder wil doen. Dus geef nieuwe ouders een babyshower cadeau dat ze echt willen, avondeten. Zorg dat je, voordat je naar de babyshower gaat, met een groepje samenkomt om het avondeten voor de nieuwe familie te maken nadat de baby geboren is. Afhankelijk van hoeveel mensen er mee doen, kan je gedurende de eerste weken nadat de baby gearriveerd is elke nacht of elke paar dagen regelen dat het avondeten gebracht wordt.

Tot slot

En heb je een paar mooie ideeën opgedaan? Zoals je ziet kan een babyshower cadeau erg gevarieerd zijn en er zijn uiteraard nog veel meer mogelijke ideeën. Laat je fantasie de vrije loop en onthoud dat ieder cadeau op prijs gesteld zal worden, aangezien het de boodschap is die uiteindelijk telt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here