Home Babyspullen Meegroeistoel kopen? Met deze tips is je baby veilig

Meegroeistoel kopen? Met deze tips is je baby veilig

0
Meegroeistoel kopen? Met deze tips is je baby veilig

Of het nu om een paar minuten aan het begin van een drukke morgen gaat of een feestmaal waar uren tijd in zit, familiemaaltijden brengen iedereen samen. Baby’s kunnen hier ook deel aan nemen met behulp van een meegroeistoel, wat ze in staat stelt om aan tafel te zitten en onderdeel van de gezelligheid te zijn. Je zult als ouder snel ontdekken dat je baby het leuker vindt om met zijn of haar eten te spelen in plaats van het op te eten, maar hij of zij is ook een uitstekende waarnemer.

Iedereen observeren helpt je baby om goede tafelmanieren aan te leren, welke hij of zij verder ontwikkelt tijdens de kleuter- en eerste kinderjaren. Meegroeistoelen zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van je baby en ze zijn de meest populaire zit optie met betrekking tot voeden. Je kan een meegroeistoel kopen in babywinkels of online via webwinkels. Kies de beste meegroeistoel waarbij je rekening houdt met de stijl, veiligheid en gebruiksgemak, zodat je de beste resultaten krijgt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte meegroeistoelen volgens:

 

Het juiste moment voor een meegroeistoel

Beste meegroeistoel kopenMeegroeistoelen kunnen gebruikt worden zodra je baby rechtop kan zitten, wat ongeveer na vier of vijf maanden is. Daarom is het niet iets wat je direct hoeft te kopen wanneer je weet dat er een baby op komst is. Er zijn genoeg andere producten die je baby direct nodig heeft wanneer hij of zij thuiskomt. Dus spaar nog even een paar maanden in plaats van dat je een kinderbedje, autozitje, kinderwagen en meegroeistoel allemaal in een keer koopt.

Baby’s kunnen een meegroeistoel gebruiken zodra ze rechtop kunnen zitten, maar kinderartsen raden aan om ze nog geen vast voedsel te geven op deze leeftijd. Baby’s hebben niet genoeg tanden om voedsel goed te kauwen en ze te vroeg vast voedsel geven lijdt tot obesitas in hun jeugdtijd. Rond de zes maanden is je baby oud genoeg voor zachte rijst cornflakes, maar wacht tot in ieder geval negen maanden voordat je vast voedsel geeft. Maar jonge baby’s kunnen in de meegroeistoel zitten en met hun speelgoed spelen terwijl paps en mams aan tafel zitten voor het eten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte meegroeistoelen volgens:

 

Veiligheid

Zoals bij alle babyproducten zou veiligheid de belangrijkste factor voor je moeten zijn. Elk jaar worden duizenden baby’s naar de eerste hulp gebracht door ongelukken met een meegroeistoel. Als je de tijd neemt voor het kopen van de juiste meegroeistoel en op een aantal belangrijke veiligheidskenmerken let, kan je voorkomen dat je onderdeel van deze statistiek wordt. Ten eerste moet de basis van de meegroeistoel stevig zijn. Dit betekend dat de voeten van de poten wijder moeten zijn dat de meegroeistoel zelf. Oudere baby’s en kleuters kunnen onstuimig worden in hun meegroeistoel en als de basis niet sterk genoeg is kan de stoel omvallen. Als je een meegroeistoel wilt kopen die je in elkaar kan vouwen, zorg er dan voor dat je het mechanisme altijd op slot doet.

Ten tweede moet je nooit vertrouwen op het dienblad als veiligheidssysteem. Kleuters kunnen over het dienblad klimmen terwijl jongere baby’s eronder door kunnen schuiven. Een meegroeistoel met middel- en kruisgordels is dus ook een vereiste. En vertrouw niet alleen op de middelgordel om je baby in de meegroeistoel te houden. Baby’s zijn gewurgd doordat ze vast kwamen te zitten in deze gordel toen ze onder het dienblad schoven. De kruisgordel voorkomt dit en het zorgt ervoor dat je baby in het zitje blijft zitten. Mocht je je alsnog druk maken over de veiligheid, dan kan je ook een vijfpuntsgordel voor je meegroeistoel kopen.

 

Schoonheid

Baby’s zijn geen keurige eters en je kan er zeker van zijn dat de maaltijd uiteindelijk op je kind, meegroeistoel en mogelijk de muur en vloer komt te zitten. Onthoud dit wanneer je stijlvolle meegroeistoelen bekijkt met gerimpelde afdekkingen. Deze zien er misschien erg mooi uit, maar elke dag tussen die rimpels schoonmaken is tijdrovend en erg vervelend. Plastic en hout zijn meestal de aanbevolen materialen voor een meegroeistoel.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte meegroeistoelen volgens:

 

Tussen hout en plastic kiezen

Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Hun oppervlaktes zijn makkelijk schoon te maken met ontsmettingsdoekjes en bacteriën blijven er niet aan vast zitten. Plastic stoelen zijn lichtgewicht en de meeste hebben een gestoffeerd plastic zitje die ervoor zorgt dat je baby comfortabel zit. Als je niet van plastic houdt of een meegroeistoel wilt die past bij de rest van je keukenmeubels, dan is hout een goed alternatief. Houten stoelen zijn een beetje zwaarder en ze missen sommige ombouw opties die de plastic modellen wel hebben.

 

Ombouw

Een meegroeistoel kan vandaag de dag veel langer mee gaan dan maar een paar jaar. Ombouw modellen verlengen het leven van een stoel, door mee te groeien met het kind. Modellen met naar achter beweegbare rugsteunen en verwijderbare zitjes kunnen voor voedingssessies op de grond gebruikt worden. Wanneer je baby wat ouder is kunnen ze gebruikt worden als kinderstoel. Zodra je baby een kleuter wordt kan het onderste gedeelte van het stoeltje verwijdert worden voor een opstapstoeltje. En tot slot wanneer je kind aan tafel kan zitten zonder opstapje kan je de stoel ombouwen tot een stoel voor volwassenen. Dit betekent dat je in plaats van drie of vier producten maar één meegroeistoel hoeft te kopen die je om kan bouwen.

 

Dienbladen

Een standaard meegroeistoel heeft een afneembaar dienblad, een plat stuk plastic of hout dat je aan de voorkant van de stoel vast kan maken. De meeste hebben een verhoogde rand in de hoop dat de maaltijd van je baby op het dienblad blijft en niet op de grond. Bij de duurdere modellen gaat men echter veel verder met het design van de dienbladen. Je kan dienbladen kopen met bekerhouders die helpen om de beker op het dienblad te houden en niet op de grond. Er zijn ook modellen met speelgoed in het dienblad, zodat je baby zich kunnen vermaken. En sommige merken hebben zelfs een tweede dienblad, voor het geval de eerste beschadigd raakt of schoongemaakt moet worden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte meegroeistoelen volgens:

 

Testen

Meegroeistoel kopenHet is een goed idee om je meegroeistoel altijd uit te testen voordat je het juiste model kiest. De meeste babywinkels hebben vaak al een paar stoelen neergezet voor dit. Je kan deze winkels bezoeken en de meegroeistoel uitproberen. Je kan vervolgens rustig op internet kijken of de prijs in de winkel de beste is of dat je de stoel ergens anders goedkoper kan vinden. Begin met het testen van het dienblad. De meeste modellen hebben dienbladen die je met één hand kan losmaken, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Let ook op dat het niet te makkelijk is, want anders kan je kind dit ook doen en dan weet je zeker dat alles op de grond komt te liggen.

Als je niet veel ruimte in je keuken hebt, dan kan je er ook voor kiezen om voor een inklapbaar model te kiezen. Dit zijn meegroeistoelen waarbij de poten omhoog vouwen voor makkelijke opslag. Test uit hoe makkelijk het is om de stoel van de opslagpositie naar de staande te vouwen. De poten moeten ook goed op slot kunnen, aangezien er anders ongelukken kunnen gebeuren. Stoelen met lastige sluitingsmechanismen kunnen gevaarlijk zijn. Je zou ook de stevigheid van het model moeten controleren, inklapbaar of niet. Schud de stoel een paar keer heen en weer in de winkel en bekijk hoe stevig het voelt. Als de bovenkant zwaar is of de poten lijken te buigen, dan is het waarschijnlijk geen goede stoel voor een sterke kleuter.

 

Tot slot

Meegroeistoelen zijn de perfecte manier om je kind te betrekken bij de familiemaaltijden. Kleintjes kunnen gevoed worden door paps of mams, terwijl oudere baby’s kunnen beginnen met het ontdekken van de hand-oog coördinatie door zichzelf te voeden of een poging doen tot. Een meegroeistoel kopen is niet iets simpels. Het vereist een overweging van verschillende factoren. Maar je moet de veiligheid van je kind altijd op de eerste plaats zetten.

Daarnaast is de makkelijkheid van het schoonmaken van de meegroeistoel iets wat je zou moeten overwegen en of je een meegroeistoel wilt kopen die je om kan ombouwen. Het beste is om verschillende modellen uit te proberen in winkels om te kijken hoe makkelijk ze te gebruiken zijn en daarna op internet te kijken voor de beste prijs. Een meegroeistoel kopen die aan al je wensen en behoeften voldoet stelt je in staat om tijdens familiemaaltijden te ontspannen en te genieten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte meegroeistoelen volgens:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here