Wanneer je je kindje te slapen legt, is het geruststellend te horen dat je baby veilig ligt te slapen in de andere kamer. De beste manier om op je baby te kunnen letten wanneer je als ouder niet met hun in de kamer bent, is via een digitale babymonitor. Niet alleen hebben sommige babymonitors een camera, waardoor je je kindje kan zien slapen of spelen, maar dankzij de hedendaagse technologie zijn de babymonitors zo gevoelig dat ze zelfs kleine geluidjes oppikken zoals je baby die wat woelt in zijn slaap en zelfs hoe hij in- en uitademt.

Een babyfoon met een lang bereik is ideaal voor ouders die een groot huis hebben en waarvoor de monitor een langer bereik moeten hebben, terwijl herlaadbare batterijen een goede manier is om geld ter sparen aangezien je de batterijen niet steeds moet vervangen. Er zijn veel verschillende features, prijzen, merken en maten van digitale babymonitors, dus wanneer je als koper opzoek bent naar de juiste babyfoon, dan denk je best na over deze factoren, alvorens een keuze te maken. Zodat jij de ideale baby monitor kopen gaat, die perfect past in jouw budget en volledig is afgestemd op al jouw noden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babymonitors volgens:

 

Digitale baby monitor features

De beste manier om een digitale babymonitor uit te kiezen is door te beslissen welke features voor jou het belangrijkst zijn. Er is een wijd gamma tussen simpel en goedkoop, en ongelofelijk gesofisticeerd en duur, dit alles hangt af van de features waarover zij beschikken. Een duurdere monitor is niet noodzakelijk beter dan een goedkopere variant, het heeft waarschijnlijk gewoon meer features en extras.

Beeldschermen      

baby monitor met cameraEen populair feature van de digitale baby monitors is een beeldscherm, dit zorgt er voor dat je je baby niet alleen kan horen slapen, maar je kan jouw kleintje ook echt zien slapen. De grootte van het scherm varieert van behoorlijk klein beginnend met een paar centimeter, tot een veel groter beeldscherm in full HD en kleur. Sommige van deze beeldschermen hebben ook een extra zoom feature.

Beeldscherm of video baby monitors zijn ook draadloos en gemakkelijk in gebruik. Ze kosten een beetje meer dan de standaard monitor die enkel geluid hebben , maar ze zijn het waard te kopen als je zoekt naar net dat beetje meer gerustheid, zeker als je een pasgeboren baby hebt. Andere videofeatures zijn infrarood camera’s, die ook nachtzicht hebben, een waterbestendig design , remote control en de optie om met meer dan 1 camera te verbinden. Er zijn zelfs videobabymonitors die zachte liedjes speelt om je kindje in slaap te wiegen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babymonitors volgens:

 

Herlaadbare batterijen

Ben je een ouder die op zoek is naar een iets groenere (en ook goedkopere) oplossing , dan ben je zeker blij dat er babymonitors bestaan met herlaadbare batterijen. Herlaadbare batterijen sparen je veel geld op lange termijn en ze zijn veel milieuvriendelijker dan de wegwerpbare soort. Tevens moet je als koper, geen schrik hebben dat je op een avond zonder batterijen zit en nog naar de winkel moet rennen.

Een ander geweldig feature van sommige digitale herlaadbare babymonitors is dat ze een geluidje maken wanneer de batterij bijna leeg is zodat je het onmiddellijk kan herladen alvorens de babyfoon volledig stopt te werken, zodat de gebruiken niet opeens zonder babymonitor zit.

 

2-weg communicatie

Met 2-weg communicatie kan je als ouder iets zeggen tegen je baby via de babymonitor. Soms helpt de geruststellende stem van een ouder om een kindje te laten inslapen wanneer hij of zij een slapeloze nacht heeft. Met high-definition geluid dat helder en zonder gekraak is en de spreek-terug functie die je met een simpele klik op een knop kan inschakelen. Samen met een beeldscherm, zorgt de spreek-terug functie voor een extra ervaring wanneer je de digitale babymonitor gebruikt.

 

Nachtlampje

Niet alleen kan een babymonitor je je baby laten horen, zien en kan je ertegen praten, maar het kan ook als nachtlampje dienen. Help je baby in slaap vallen met de zachte gloei van het nachtlampje dat vastzit aan de basis van je babyfoon. Sommige van deze nachtlampjes kan je bedienen via remote control, zodat je het lampje kan in- en uitschakelen zonder je baby wakker te maken.

Sommige babymonitor hebben nog chiquere functies zoals een lampje dat van kleur verandert en zo je kindje amuseert. En sommige babyfoons hebben een timer waardoor het lampje automatisch dooft na een bepaalde tijd.

 

Lange bereik mogelijkheid

Baby monitor kopen met lang bereikOuders wiens slaapkamer ver weg van de babyslaapkamer is, besteden best extra aandacht aan het bereik van de digitale babymonitor. Sommige babyfoons hebben een groter bereik dan andere, zo bestaan er babyfoons met een bereik tot 300 meter. Meestal hebben de babyfoons een bereik van 100 tot 200 meter, dus een babyfoon met een groter bereik is handig voor ouders met een groot huis. Let er zeker op dat als je een baby monitor kopen gaat die een geluidje maakt als je buiten het bereik gaat, zo weet je zeker wanneer je buiten het bereik van je babyfoon bent en je kindje niet meer kan horen op die afstand.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babymonitors volgens:

 

Ademhalings/bewegingssensors

baby monitor kopen angelcareEen nog meer geavanceerd type van baby monitor is eentje dat de ademhaling van je baby echt waarneemt. Sommige van deze modellen zoals die gemaakt door Tommee Tippee hebben een sensormat die je onder het matrasje van je baby legt en een alarm laadt luiden wanneer je kindje stopt te ademen voor meer dan 20 tot 30 seconden.

Je baby voelt de mat niet en is dus niet gestoord in zijn/haar slaap; dit is een grote plus voor ouders die zich zorgen maken over wiegendood. Je moet niet eens de kamer ingaan om te kijken of je kindje normaal ademt want een groen lichtsignaal laat je via je babyfoon zien dat alles in orde is en dat je kindje normaal ademt terwijl het slaapt. Let er wel op dat wanneer je de ademhalings- of bewegingssensor koopt, dat de mat compatibel is met het type matras dat je gebruikt zodat je er zeker van kunt zijn dat je baby veilig is.

 

Baby monitor overzicht

Wanneer je een digitale baby monitor kopen gaat, zijn al die mogelijkheden behoorlijk verwarrend. Vele merken bieden een grote variëteit van features en de kopers hebben vaak niet al die extra opties nodig die een high-end babyfoon aanbiedt. Kies daarom de juiste babyfoon die aan al je eisen voldoet (en natuurlijk ook in je budget past).

Gewilde features Type babymonitor die je koopt Extra features die de babyfoon kan hebben
Enkel geluid Standaard digitale baby monitor Herlaadbare batterijen, spreek-terug functie, lage batterij indicator, indicator lichtje, slaapliedjes, nachtlampje
Geluid en video Video baby monitor Draadloos systeem, remote control, nachtzicht camera (infrarood), zoom feature
Ademhalingssensor Sensormat en baby monitor Lage batterij indicator, remote control, sensitiviteit aanpasser, geluidjes en lichtjes, temperatuur display en sensor, triloptie

Aangezien er veel verschillende types zijn waaruit je kan kiezen, is het goed te weten welk type baby monitor je wilt, zodat je sneller kan shoppen. Babyfoons met meer features gaan meer kosten dan de basic modellen, maar kunnen je ook meer gerust stellen. Een paar merken van digitale babymonitors zijn Tomy en Angelcare.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babymonitors volgens:

 

Zo ga je de beste beste baby monitor kopen

Koop een baby monitor en leg je kindje gerust te slapen. Er zijn veel verschillende monitors waartussen je kan kiezen . Beslis eerst wat je budget is en hoeveel je er eigenlijk aan wil spenderen. Dit sluit meestal al enkele opties uit. Kies daarna welke features je precies wilt, welke dus het belangrijkst zijn voor jou en welke het best overeenkomen met jouw noden, zoals een beeldscherm, een sensor mat om de ademhaling te controleren of een babyfoon met een groter bereik.

Het helpt ook altijd om andere ouders wat uit te horen over welke babymonitors zij goed vinden. Of lees even deze babyfoon kopen tips!

 

Conclusie

Er is niets schattiger dan een lieve, slapende baby. Ouders die er echter zeker van willen zijn dat hun baby veilig is tijdens het spelen, slapen of terwijl ze een dutje doen, moeten investeren in een digitale baby monitor zodat ze gerust kunnen zijn en weten dat hun baby goed slaapt en normaal ademt wanneer ze niet bij de baby zijn. De hedendaagse technologie zorgt niet enkel voor kristalhelder geluid zonder storingen, maar de nieuwe monitors hebben ook beeldschermen die je ook toelaten je kindje te zien.

De spreek-terug functie laat je als ouder, makkelijk met je kind communiceren zonder hun kamer in te gaan en hun geruststellen wanneer ze rusteloos zijn ’s nachts en moeilijk terug inslaap vallen. Er zijn zoveel voordelen aan een digitale babyfoon te hebben, zoals en optioneel nacht lampje, een muziekspeler dat slaapliedjes speelt en een digitale zoom dat ouders toelaat naar hun baby te kijken via het beeldscherm. Een digitale baby monitor geeft ouders een gerust gevoel dat veel meer waard is dan de prijs van de babyfoon.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babymonitors volgens:

 

Lees ook

Ben je nog op zoek naar andere babyspullen, zoals bvb een autozitje, een digitale thermometer of iets volledig anders. Bekijk dan alle babyspullen artikels op Koddie!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here