Home Baby Tycoon Award

Baby Tycoon Award

Baby Tycoon Award

 

De organisatie

De organisatie is sinds 2004. Deze stichting is opgericht door tal van sponsoren die starters een warm hart toedragen. Iedere sponsor maakt zoveel mogelijk interessante starters uit het eigen netwerk opmerkzaam  op deze ondernemingsplanwedstrijd.

Doelen:

  •  Startende ondernemers de beste kans van slagen geven door een gedegen voorbereiding
  •  Deelnemers een optimaal platform bieden om zich te presenteren en zo extra bekendheid te verwerven
  •  Deelnemers netwerkmogelijkheden bieden met sponsoren
  •  Startende en bestaande ondernemers netwerkmogelijkheden bieden tijdens de halve en hele finales.

Een selectiecommissie beoordeelt alle ingediende ondernemingsplannen. Deze commissie bestaat uit sponsoren en andere ondernemers met veel vakgerichte kennis van zaken. Twee keer per jaar vindt een halve finale plaats, waarin steeds vier geselecteerde kandidaten zich presenteren en vragen beantwoorden van publiek en vakjury. Zowel de winnaar van de vakjuryprijs als van de publieksprijs gaan door naar de Grote Finale.

Tijdens de Grote Finale strijden vier kandidaten op dezelfde manier om de Baby Tycoon Award. Elke avond wordt afgesloten met een bruisende netwerkborrel, waarbij deelnemers, sponsoren, tal van gevestigde ondernemers en lokale media aanwezig zijn.

 

Hoe werkt het?

De jaarlijkse strijd om de Baby Tycoon Award kent twee halve finales met voorrondes en een grote finale. Een deskundige commissie selecteert in de voorrondes vier kandidaten voor elke halve finale, op grond van hun volwaardig ondernemingsplan. Tijdens de halve finale zijn er twee winnaars: zowel vakjury als publiek kiezen elk hun favoriete kandidaat voor de spetterende Grote Finale.

Als deelnemer krijg je al vanaf de halve finale enorme naamsbekendheid en aandacht van media en sponsoren. Meedoen dus, en bovendien kans maken op een prijzenpakket van kinderwagens, thermometer baby, baby schommelstoel

De Baby Tycoon Award is een ondernemingsplanwedstrijd. Stuur dat dus mee met je inschrijving. Heb je nog geen ondernemingsplan? Vul dan het vragenformulier bij de inschrijving in, zodat de selectiecommissie een goed beeld krijgt van jou en je bedrijf. We nemen contact met je op.

Wanneer?

  • 1e Halve Finale: De selectie is al rond. Zie verder de foto’s om een impressie te krijgen van de eerste halve finale.
  • 2e Halve Finale: Meld je uiterlijk 1 juni aan voor de selectierondes! De tweede Halve Finale vindt plaats op in het Casino.
  • Grote Finale: in het Stadion.

 

Finalisten Baby Tycoon Award bekend

Binki.es heeft op de juryprijs gewonnen in de tweede halve finale van de Baby Tycoon Award, dé aanmoedigingsprijs voor startende bedrijven in de regio Haaglanden. Het Delftse bedrijf Windchallenge sleepte de publieksnominatie in de wacht. Samen met de winnaars van de eerste halve finale, Gramble World en Freshim, strijden de vier finalisten 14 november om de titel ‘Starter van het jaar’ én een prijzenpakket ter waarde van € 10.500,-. De finale vindt plaats in het Hilton Hotel in Den Haag.
‘Met deze award willen we startende ondernemers in de regio Haaglanden stimuleren hun bedrijfsambities te realiseren en goed voorbereid van start te gaan’, aldus Theo Vrolijk van (mede-organisator) Kamer van Koophandel Den Haag. De wedstrijd bestaat uit twee halve finales en een finale waarbij een deskundige jury de ondernemingsplannen en presentaties van de genomineerden beoordeelt. Ook kan het publiek een winnaar kiezen. Vrolijk: ‘Voor de deelnemers is het een unieke kans bekendheid te geven aan hun bedrijf. Daarnaast krijgen zij ook individueel advies over hoe zij hun ondernemersplan nog verder kunnen verbeteren. Zo ondersteunen we starters verder te komen met ondernemen’.

Winnaar

Juryprijswinnaar: Binki.es De jury verkoos Binki.es tot winnaar van de tweede halve finale. Het bedrijf maakt 3-dimensionele productanimaties voor webshops, waarmee klanten het product online veel beter kunnen ervaren en beleven. Naar het oordeel van de jury heeft Binki.es een goed product ontwikkeld met een haalbare businesscase. ‘Het wekt vertrouwen dat een aantal bekende bedrijven met Binki.es in zee willen gaan’, aldus de jury.

Tijdens de grote finale in het Stadion op 5 november mag Lisa Hillen zich trots Starter van het Jaar noemen na het winnen van de Baby Tycoon Award.

De prijs is ingesteld om startende ondernemers te stimuleren tot het schrijven van een doordacht ondernemingsplan, waardoor de slaagkansen sterk vergroot worden. Al negen jaar georganiseerd door de Kamer van Koophandel in samenwerking met flink wat sponsoren uit het bedrijfsleven, is het dit jaar uitgegroeid tot een groot netwerkfeest voor ondernemend Haaglanden.
Lisa Hillen van Beauty by Lisa, een specialistische schoonheidssalon in wimperextensions won overtuigend na een spannende strijd met de overige drie finalisten: by Loulou, Exo-L en CHAINels. Lisa Hillen heeft in 2,5 jaar met haar bedrijf een groei bewerkstelligd van eenmanszaak aan huis tot holding met verschillende BV’s, specifiek op het gebied van het relatief nieuwe product wimperextensions. Zonder geleend geld of investeringen van buitenaf realiseerde ze naast verschillende salons in Den Haag en Zoetermeer ook een eigen opleidingscentrum en groothandel. Lisa: ‘Ik heb van mijn concurrenten klanten gemaakt’. Een houding die haar geen windeieren heeft gelegd en haar een prijzenpakket, geschonken door een scala aan sponsoren.

De vakjury, die de kandidaten in twee halve finales en de grote finale beoordelen op ondernemingsplan, presentatie, creativiteit en haalbaarheid. Daarnaast speelt de voorkeur van het publiek een gelijke rol, door zowel de publieksstemming tijdens de finale als de dit jaar voor het eerst gehouden poll.

 

Nieuwe mediapartner

De nieuwe mediapartner van de Baby Tycoon Award. Dit betekent dat er voor zowel de finalisten als de organisatie meer exposure is richting het Haagse bedrijfsleven.
Den Haag Centraal is een sterke en groeiende titel met een duidelijke positionering in en rond Den Haag. De enige wekelijkse kwaliteitskrant voor de hoger opgeleide, betrokken en nieuwsgierige Haagse burger en daardoor niet alleen een onmisbare informatiebron, maar ook de meest complete gids op het gebied van kunst en cultuur. Den Haag Centraal zit bovenop het Haagse nieuws dat er écht toe doet.

Voorafgaand aan de finale op november zal er aandacht worden besteed aan de deelnemende finalisten