Wipstoeltje Kopen

Hoe speel je met een baby die niet veel meer kan doen dan wiebelen? Door je kleintje in een wipstoeltje te zetten natuurlijk. Met elke schommeling wordt je baby beloond met een leuke wippende sensatie. Er is niet veel schattiger dan een baby die heen en weer wipt in zijn/haar eigen wipstoeltje. Die lach is wat het uren poep opruimen en slapeloze nachten waard maakt. Het probleem is dat er zoveel verschillende wipstoeltjes op de markt zijn. Dit maakt het lastig om te bepalen welke het beste voor je baby is. Deze gids zal je alles leren dat je moet weten over wipstoeltjes. Aan het einde van dit artikel zal je een expert op het gebied van wipstoeltjes zijn. Geweldig toch? Laten we snel een kijkje nemen waar je op moet letten wanneer je een wipstoeltje kopen gaat.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Wipstoeltje kopen gids:

Wat is een wipstoeltje?

In zijn meest simpele vorm bestaat een wipstoeltje uit een metalen frame die bedekt is met een zacht stuk gevuld textiel. Je baby ligt op het stukje textiel. Elke keer als je baby beweegt en wiebelt zal het stoeltje op en neer wippen.

 

Waarom heb je een wipstoeltje nodig?

Een wipstoeltje is een uitstekende manier om je baby zowel te sussen als vermaken. Naast de entertainment voordelen geeft een wipstoeltje je een zeldzaam moment dat je beide handen vrij hebt. Doe wat huishoudelijke taken, lees een boek of krab jezelf simpelweg. Vrije handen hebben als een ouder is onbetaalbaar.

 

Wat is het verschil tussen wipstoeltjes, jumpers en schommelstoeltjes?

We zullen de verschillen simpel en kort uitleggen:

 • Baby wipstoeltje – Beweegt op basis van de bewegingen die je baby maakt.
 • Baby jumper – Stuitert op en neer wanneer je baby afzet.
 • Baby schommelstoeltjeSchommelt heen en weer zonder dat je baby daar iets voor hoeft te doen.

Deze tweede wordt door veel personen als onveilig gezien, aangezien het onder andere tot problemen met de rug van de baby kan leiden. Nu we dat duidelijk gemaakt hebben wordt het tijd om het uitgebreid te hebben over de wipstoel.

Beste Wipstoeltje

 

Verschillende soorten wipstoeltjes

In tegenstelling tot andere babyproducten zijn wipstoeltjes niet erg ingewikkeld. Er zijn zelfs maar twee verschillende soorten wipstoeltjes. Laten we eens een uitgebreid kijkje nemen naar elk type en de voor- en nadelen bespreken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Standaard wipstoeltje

Het meest simpele wipstoeltje. Een standaard wipstoel heeft geen toeters en bellen. Hij doet maar een ding en hij doet dit goed, namelijk je baby laten wippen. Als je je zorgen maakt over je baby te veel stimuleren, dan zou je zeker een standaard wipstoeltje kopen moeten.

Deze stoeltjes wippen over het algemeen meer dan hun tegenhanger boordevol features. Hierdoor kan je baby al met minimale inspanning wippen.

Standaard modellen zijn erg draagbaar. Het gebrek aan features maakt ze makkelijk om in elkaar te klappen. Hierdoor kan je ze makkelijk opbergen of met je meenemen op vakantie.

Een van de minpunten van een standaard wipstoeltje is dat ze vaak alleen maar beschikbaar zijn in saaie stijlen. De textiel bestaat vaak maar uit een of twee standaard kleuren, dus geen leuke patronen of thema’s.

 

Wipstoeltje met speeltjes

Alhoewel een wipstoeltje als voldoende klinkt, is het altijd mogelijk dat je baby het wippen saai vindt worden. Wipstoeltjes met speeltjes hebben verschillende soorten speeltjes. Van een stang met speelgoed en mobieltjes tot vibrerende zitjes en muzikale melodieën om je baby te vermaken.

Dit soort stoeltjes kunnen je baby mogelijk langere tijd vermaken, maar het extra gewicht van alle features kunnen hem iets minder wipperig maken dan een standaard wipstoeltje.

Nog een minpunt van deze modellen is dat ze niet zo draagbaar zijn als een standaard tegenhangers. De grote hoeveelheid features maken deze wipstoeltjes aardig zwaar. Sommige modellen kunnen hierdoor niet eens in elkaar klappen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Dus wat is het beste wipstoeltje?

Uiteindelijk hangt het af van hoe je het wipstoeltje persoonlijk wilt gebruiken. Wil je een lichtgewicht model die je makkelijk kan verplaatsen? Een standaard wipstoeltje is dan wat je nodig hebt. Wil je een volledige entertainment oplossing voor je baby? Een stoeltje met speeltjes zal je baby bezig houden lang na het wippen gestopt is.

Als je goed overweegt hoe je het wipstoeltje gaat gebruiken, is de kans veel kleiner dat je een verkeerd model uitkiest.

Goedkoop Wipstoeltje Kopen

 

Wipstoeltje features

Wanneer je op zoek gaat naar een wipstoeltje is het belangrijk dat je de features in overweging neemt. De beschikbare features met elkaar vergelijken zal je helpen om het perfecte wipstoeltje voor je baby te vinden. Hieronder zullen we de meest belangrijke features op deze stoeltjes bespreken.

 

Het zitje

Je baby zal de hele tijd doorbrengen in het zitje van het stoeltje. Overweeg daarom de volgende features.

 • Zit materiaal – De kans is groter dat je baby zal genieten van het wipstoeltje als deze comfortabel is. Het materiaal van het zitje zou zacht moeten zijn en geen ruwe naden mogen hebben die de huid van je baby kunnen irriteren.
 • Opvulling – Terwijl sommige zitjes niet veel meer zijn dan materiaal uitgestreken over een frame, zijn andere erg goed gevuld. Een gevuld zitje kan je baby comfort geven terwijl hij aan het wippen is. Vermijd echter zitjes met te veel vulling, aangezien deze je baby niet genoeg ondersteuning bieden.
 • Makkelijk om schoon te maken – Een zitje dat je makkelijk schoon kan maken zal je leven een stuk makkelijker maken wanneer je baby knoeit. Sommige wipstoeltjes hebben deklagen die je in de wasmachine kan doen, terwijl andere gemaakt zijn van waterbestendig textiel waar je viezigheid makkelijk van af kan vegen.
 • Ondersteuning voor het hoofd – Pasgeboren baby’s kunnen hun hoofd en nek niet zelf ondersteunen. Een gevulde ondersteuning voor het hoofd zal de nek van je pasgeboren baby beschermen terwijl hij/zij in het wipstoeltje zit. De meeste van deze ondersteuningen kan je verwijderen, zodat je kleintje het stoeltje kan blijven gebruiken terwijl hij/zij groeit.
 • Kanteling van het zitje – Sommige wipstoeltjes kunnen versteld worden in verschillende gekantelde posities. Pasgeboren baby’s vinden het vaak comfortabel als ze helemaal achterover gekanteld zijn, terwijl oudere baby’s graag vaker overeind zitten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Het frame

Het frame van het wipstoeltje houdt het zitje van de grond en ondersteunt deze. Laten we eens een kijkje nemen naar de verschillende features van het frame.

 • De wip beweging – Het frame helpt ook om een cruciale feature te bepalen die vaak over het hoofd wordt gezien. De wip beweging. Dit is wat het wipstoeltje definieert. Hoe goed wipt het stoeltje? Afhankelijk van het design van het frame kan de wip beweging vergelijkbaar zijn met een box spring (lichte wip beweging) tot heen en weer bewegen met de minste geringste beweging (flinke wip beweging).
 • Wijde base – Je wilt niet dat je stoeltje omver valt met je baby er in. Hoe wijder de base, hoe moeilijker het zal zijn om het zitje om ver te stoten. Een frame die echter te veel uitsteekt kan weer een struikel gevaar worden voor jezelf en anderen.
 • Draagbaarheid – Sommige stoeltjes kunnen wanneer je ze niet gebruikt in elkaar gevouwen worden. Als je je babyspullen graag opruimt wanneer ze niet gebruikt worden of een klein huis hebt, dan is de mogelijkheid om het wipstoeltje in elkaar te klappen een belangrijke feature.
 • Materiaal – Gerenommeerde fabrikanten zullen over het algemeen metaal gebruiken voor het frame van het stoeltje. Mogelijk kom je Chinese stoeltjes tegen die plastic gebruiken voor het frame. Vermijd deze ten alle tijde. Metalen frames zijn veel steviger en zullen ervoor zorgen dat je wipstoeltje het langer uit zal houden dan je baby hem zal gebruiken.
 • Anti-slip – Iets wat je zeker wilt vermijden is dat je wipstoeltje langzaam over de vloer schuift tijdens elke wip beweging. Schuiven is een probleem bij gladdere vloeren, zoals hout of tegels. Om dit tegen te gaan hebben veel wipstoeltjes aan de onderkant van de base anti-slip dopjes.

Goedkoopste Wipstoeltje Kopen

 

Veiligheidsfeatures

De volgende features zullen je baby veilig houden terwijl hij/zij aan het wippen is.

 • Gordel – Deze houdt je baby op zijn/haar plaats tijdens het wippen. Kijk naar een gordel die niet alleen stevig en duurzaam, maar ook comfortabel is. Je wilt niet dat je baby het stoeltje niet leuk vindt vanwege ongemak.
 • Gewichtslimiet – Elk wipstoeltje zal een maximale gewichtscapaciteit hebben die door de fabrikant is vastgesteld. Sommige stoeltjes kunnen zwaardere baby’s aan dan andere. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen, aangezien een hoger gewichtslimiet vaak betekent dat het langer duurt voordat je baby het stoeltje niet meer kan gebruiken.
 • Zonnescherm – Als je het wipstoeltje in de buurt van een raam of buiten staat, dan is het misschien een goed idee om een zonnescherm te overwegen. Deze zal voorkomen dat de tedere huid van je baby verbrand tijdens het wippen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Entertainment features

Naast het bieden van comfort tijdens de wippende beweging, hebben veel moderne wipstoeltjes ook extra features om je baby te vermaken tijdens het wippen.

 • Speelgoed stang – Veel wipstoeltjes hebben een speelgoed stang (een boog die over je baby hangt en waar speeltjes aan vast zitten). Alhoewel de meeste van deze stangen hun eigen speelgoed hebben, hebben andere ook ruimte voor je eigen favoriete speeltjes. Let op dat sommige stangen losgemaakt kunnen worden, terwijl andere permanent vastzitten.
 • Muziek en geluiden – Sommige wipstoeltjes hebben een geluidsmachine die geluiden, liedjes of andere geluiden afspeelt. Alhoewel deze geluiden mogelijk rustgevend zijn voor je baby, kan het constant horen van hetzelfde geluid erg vervelend worden voor jou. Kies een stoeltje uit met een hoop verschillende geluiden en muziek, zodat je stressniveau hierdoor niet de pan uit rijst.
 • Lichten – Een feature die je vaak alleen maar terugvindt bij premium modellen, zijn lichten die knipperen in een patroon om je baby te vermaken. Alhoewel je baby de lichten mogelijk erg leuk vindt, is het meer stimulerend dan rustgevend. Vermijd dus het gebruik als je wilt dat je baby een dutje gaat doen. Als je een wipstoeltje met lichten wilt, kies er dan eentje uit waarbij je de lichten onafhankelijk van de andere features uit kan schakelen.
 • Vibrerend zitje – In de premium wipstoel modellen kan je soms een vibrerend zitje terugvinden. Naast de wippende beweging vibreert het zitje lichtjes. Dit zorgt voor een extra rustgevende beweging voor je baby. Vibrerende stoeltjes zijn geweldig voor pasgeboren baby’s die nog niet weten hoe ze moeten wippen.
 • Thema – Als je een jongetje hebt, dan kies je waarschijnlijk niet heldere roze kleuren uit. Daarentegen zal een auto en vrachtwagen thema mogelijk niet interessant zijn voor een meisje. Kies een thema die je baby zal helpen om te genieten.

Goedkoopste Wipstoeltje

 

Wipstoeltje veiligheid

Alhoewel wipstoeltjes veilig zijn als je ze correct gebruikt, zijn er nog steeds een aantal veiligheidsoverwegingen die je zou moeten volgen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

Volg altijd de leeftijd, gewicht en lengte richtlijnen op

Wipstoeltjes hebben hun eigen aanbevolen gewichts-, leeftijd en lengtelimieten. Wanneer je het stoeltje blijft gebruiken zodra je baby een van deze limieten overschrijdt, kan dit mogelijk leiden tot verwondingen.

 

Let op dat het stoeltje niet wegglijdt

De beweging van het op en neer wippen van het wipstoeltje kan ervoor zorgen dat het stoeltje over de vloer schuift en glijdt. Dit is voornamelijk een probleem op gladde vloeren, zoals hout en tegels. Als je merkt dat dit bij jou stoeltje gebeurt, stop dan onmiddellijk met het gebruik. Een anti-slip matje onder het stoeltje plaatsen zal dit probleem vaak oplossen.

 

Zet het wipstoeltje in een veilig gebied neer

Het is belangrijk dat je je wipstoeltje in een veilig gebied neerzet. Het gebied zou vlak en vrij moeten zijn van huisdieren. Deze laatste kunnen namelijk enthousiast worden door de wippende beweging van je baby en het stoeltje omver stoten.

Beste Wipstoeltje Kopen

 

Conclusie wipstoeltje kopen gids

Er zijn een hoop features waar je uit kan kiezen en vaak zijn ze niet allemaal beschikbaar. Kies dus degene uit die je het belangrijkste vindt, zodat je aan de hand daarvan een geschikt wipstoeltje kopen kan. Veel succes met je zoektocht en als je nog meer tips hebt, laat dan zeker hieronder een reactie achter!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte schommelstoeltjes volgens:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here