Digitale Thermometer

De beste digitale thermometer modellen zijn snel en makkelijk om te gebruiken, niet vervelend en betrouwbaar. Je kan een paar euro tot €75 betalen, dus het is het waard om uit te vinden welk type geschikt is voor je familie.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Digitale thermometer kopen gids:

Wat moet je weten over digitale thermometers?

De mogelijkheid om de temperatuur van je baby snel en accuraat te meten is iets dat een hoop ouders belangrijk vinden.

Er zijn een hoop methodes om de temperatuur van een kind op te nemen. Traditioneel werd aangeraden dat bij kleine kinderen de temperatuur bij de oksels opgenomen zou moeten worden. Ze kunnen namelijk mogelijk bijten op een thermometer die in hun mond gedaan wordt.

In het verleden werden veel van deze soorten thermometers met kwik gemaakt. Deze worden echter niet meer verkocht en zou je ook niet meer moeten gebruiken. Simpele digitale thermometers hebben deze modellen vervangen. Ze zijn makkelijk om te gebruiken en goedkoop. Je moet ze echter wel 15 – 30 minuten onder de oksel houden voor een accurate meting. Dit kan lastig om te bereiken zijn met een schreeuwende peuter.

Je kan deze soort thermometers vaak ook gebruiken voor rectale metingen, maar een kind moet wederom een tijdje stil blijven zitten/liggen.

We raden af om sticker thermometers te gebruiken om een accurate temperatuur te meten. Deze laten namelijk de temperatuur van de huid zien in plaats van het lichaam.

Nieuwere soorten digitale thermometers zijn nu beschikbaar die je in het oor doet of helemaal geen contact hoeven te maken. Ze zijn ontworpen om het proces van de temperatuur opnemen sneller en minder vervelend te maken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Digitale oorthermometers

Oorthermometers zijn erg populair geworden bij ouders en gezondheidsprofessionals, aangezien ze binnen een paar seconden de temperatuur opnemen. Ze gebruiken infrarood om de warmte in het oor op te nemen.

De temperatuur is echter mogelijk niet accuraat als de thermometer niet goed in het oor wordt gedaan. Oorsmeer kan de accuraatheid ook beïnvloeden. Ze zouden niet gebruikt moeten worden bij pasgeboren baby’s, aangezien hun gehoorgangen te klein zijn.

Digitale Thermometer kopen

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Met welke digitale oorthermometer features moet je rekening houden?

Oorthermometers zijn zo ontworpen dat ze baby’s zo min mogelijk storen. Het is zelfs mogelijk voor ouders om hun kleintje tijdens het slapen te controleren, waardoor hun leven wat eenvoudiger wordt gemaakt.

Goede oorthermometers moeten zelfs bij de meest bewegelijke kinderen makkelijk om te gebruiken zijn. Simpel gebruik met de druk op een enkele knop is het beste. Zodoende hoef je in de vroege uren niet een handleiding erbij te pakken om de thermometer te gebruiken.

Zoek naar modellen met backlight, zodat je de resultaten kan lezen zonder het licht daarvoor aan te hoeven doen.

Voor sommige oorthermometers moet je wegwerp hoesjes kopen. Dit is hygiënisch, maar een extra kostenpost die je moet overwegen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Digitale infrarood geen contact thermometers

Zelfs nog nieuwer dan oorthermometers zijn de infrarood geen contact thermometers. Deze worden over het algemeen simpelweg op het voorhoofd van een persoon gericht en laten snel de temperatuur zien. Meestal moet je deze zo’n 5cm van het voorhoofd vandaan houden, maar dit kan per merk verschillen.

Deze zijn uiteraard erg interessant voor ouders, omdat je je slapende kind niet hoeft te storen om de temperatuur op te nemen.

 

Met welke infrarood thermometer features hou je best rekening?

Een geweldige infrarood geen contact thermometer zou makkelijk om te gebruiken moeten zijn en snel de temperatuur moeten laten zien. Een backlight voor het zien van de metingen in het donker en een verkeerslichtsysteem om koorts aan te geven zijn populaire features. Sommige hebben ook de mogelijkheid om kamer en oppervlakte temperaturen te meten.

Nog een voordeel is dat ze hygiënisch zijn en geen hoesjes nodig hebben zoals bij sommige oorthermometers. Je moet er echter wel voor zorgen dat de infrarode sensor schoon is.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Slimme / Smart digitale thermometers

Sommige thermometers kunnen nu met apps op je smartphone of tablet verbonden worden. Zodoende kan je metingen opslaan en kijken naar gezondheidsadviezen. Deze technologie staat nog heel erg in de kinderschoenen, maar we verwachten veel ontwikkelingen op dit gebied in de toekomst.

 

Accurate temperaturen meten

Al deze soorten digitale thermometers moeten mogelijk op een iets andere manier gebruikt worden om accurate temperaturen te krijgen. Het is dus belangrijk dat je de instructies zorgvuldig leest en leert hoe je de thermometer moet gebruiken. Zodoende is het gebruik makkelijk voor je wanneer dat nodig is.

Beste Digitale Thermometer

Zo werken sommige geen contact thermometers bijvoorbeeld door het voorhoofd te scannen en andere door op één punt te richten.

Zowel de thermometer als de patiënt zouden tijd moeten krijgen om te acclimatiseren aan de omgeving als er een significante verandering in de temperatuur is.

Wanneer je geen contact thermometers gebruikt moet er geen haar over het voorhoofd hangen en zweet moet weggeveegd worden.

 

Conclusie digitale thermometer kopen gids

We hopen dat je nu een goed idee hebt welke digitale thermometer modellen er beschikbaar zijn en hoe je ze het beste kan gebruiken. Als je nog tips hebt voor andere lezers, laat dan zeker hieronder een reactie achter.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here