Thermometer Baby

Oh nee! Het hoofd van je baby is veel te heet. Heeft hij/zij mogelijk koorts? Voordat je in paniek raakt en naar de dokter snelt wil je je vermoedens bevestigen. Je verspilt geen tijd en geld aan een tripje naar de dokter die totaal onnodig was. Dat is waar een thermometer baby van pas komt.

Een baby thermometer zal je een accurate meting geven van de lichaamstemperatuur van je baby. Vanaf daar kan je bepalen of je een iets te voorzichtige ouder bent (niks verkeerd mee) of dat je baby ook echt koorts heeft.

Het probleem is dat er zoveel verschillende baby thermometers beschikbaar zijn, dat het lastig kan zijn om te bepalen welke juist is voor je baby. Dat is waar deze gids van pas zal komen. Zodra je klaar bent met het lezen van dit artikel ben je een expert op het gebied van baby thermometers. Best gaaf toch?

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Thermometer baby kooptips:

Wat is een baby thermometer?

Een baby thermometer is een apparaat die de temperatuur van het lichaam van je baby meet en weergeeft. Deze thermometers zijn specifiek ontworpen voor de kleinere afmetingen en vorm van je baby.

 

Waarom heb je een baby thermometer nodig?

Naast huilen en met een bezorgd gezicht in je ogen kijken (wat van alles kan betekenen), zal je baby niet in staat zijn om te vertellen dat hij/zij zich niet goed voelt. Koorts kan erg gevaarlijk zijn voor je kleintje als je hier niks aan doet.

Alhoewel een thermometer je niet zal helpen om de ziekte te behandelen, kan deze dit wel identificeren. Zodra je dit weet kan je naar de dokter gaan voor een behandeling.

Veel ouders zullen je vertellen dat een baby thermometer essentieel is als je van plan bent om kinderen op te voeden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

De verschillende soorten baby thermometers

Als je een recente ouder bent, dan zal het je mogelijk verrassen op hoeveel verschillende manieren je de temperatuur van je baby kan controleren. Hieronder zullen we de verschillende soorten baby thermometers en de plus- en minpunten bespreken.

Thermometer Baby kopen

 

Baby rectale thermometer

Een rectale thermometer meet de temperatuur van je baby door deze in de anus te stoppen. Ja zeker, je legt je baby op zijn/haar buik en stopt de thermometer er in (wees voorzichtig).

Een rectale thermometer is de meest accurate baby thermometer. Dit komt niet vanwege de thermometer, maar de plek waar je de temperatuur meet. De rectale temperatuur van je baby komt het dichtst in de buurt van de algehele lichaamstemperatuur. Via hier meten zal je de meeste accurate meting geven of je baby wel of geen koorts heeft.

Rectale thermometers lijken allemaal op elkaar. Ze bestaan uit een staaf, aan/uit knop en een digitaal scherm die in de handgreep gebouwd is. Het scherm geeft de temperatuur meting weer.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

We zullen eerlijk zijn dat we geen fan zijn van rectale thermometers. Hoe zou jij het namelijk vinden als iemand een thermometer in je achterste stopt? Een rectale thermometer gebruiken is een manier om je baby te shockeren.

Als je absoluut een rectale thermometer wilt gebruiken, kies dan voor eentje met een wijdere base en flexibele punt. Op deze manier zal je voorkomen dat je de thermometer te ver duwt. Het te ver duwen van de thermometer kan voor ernstige verwondingen zorgen. We hoeven daarnaast waarschijnlijk niet te vermelden dat je hem na elk gebruik zou moeten wassen.

Rectale thermometers zijn goedkoop maar accuraat. Het probleem is dat ze vaak kapot gaan. Als je met een ouder spreekt die een rectale thermometer gebruikt, dan is de kans groot dat tenminste een kapot is gegaan.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Accuraat
 • Geweldig voor pasgeboren baby’s

Nadelen

 • Shock factor
 • Gaat vaak kapot

Als precisie hetgeen is wat je wilt, dan is een rectale thermometer wat je nodig hebt. Je baby zal het echter waarschijnlijk niet op prijs stellen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Baby infrarood thermometer

Baby infrarood thermometers zijn een van de nieuwere soort thermometers die beschikbaar zijn. Aangezien infrarood licht gebruikt wordt op het voorhoofd van je baby, hoef je je kleintje helemaal niet eens aan te raken.

Een zieke baby kan erg bewegelijk en lastig om te handelen zijn. De mogelijkheid om zonder aanraken de temperatuur te meten kan dus een zegen zijn.

Laat je niet van de wijs brengen door het systeem, want deze thermometers zijn erg accurate en populaire thermometers voor een hoop ouders.

Het enige nadeel is dat ze een van de duurste modellen zijn die je kan kopen. Als je een strak budget hebt, dan kan je beter op zoek gaan naar een goedkopere baby thermometer.

Voordelen

 • Je hoeft je baby niet aan te raken
 • Zeer makkelijk om te gebruiken

Nadelen

 • Duur

Een manier om de temperatuur van je baby op te meten zonder hem aan te raken, maar je betaald er wel een flinke prijs voor.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

Thermometer Baby kopen

 

Baby voorhoofd thermometer

Voorhoofd thermometers gebruiken infrarood golven van de temporele slagader om de temperatuur van je baby te berekenen. Om een meting te krijgen wordt de thermometer zachtjes op en neer over het voorhoofd van je baby geveegd.

Dus hoe werkt het? Simpel gezegd meten deze thermometers verschillende punten over het voorhoofd en het temporele gebied (het gebied tussen je wenkbrauwen en haarlijn). De thermometer berekent deze metingen voordat je een uiteindelijk resultaat krijgt.

Deze thermometers worden in verschillende ziekenhuizen gebruikt, wat zeker een bevestiging is van hoe accuraat ze zijn.

Voordelen

 • Makkelijk om te gebruiken
 • Baby merkt er bijna niks van

Nadelen

 • Duur
 • Zal niet accuraat zijn als je baby een zweterig voorhoofd heeft

Nog een populair alternatief om de temperatuur van een stribbelende baby te meten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Baby oksel thermometer

Zoals de naam al aangeeft houdt je deze thermometer onder de arm van je baby. De thermometer maakt contact met de huid van je baby en geeft je een temperatuur.

Zoals je mogelijk wel zou verwachten is het erg moeilijk om een thermometer onder de arm van een baby te houden die ziek en geïrriteerd is. Deze thermometers worden vaak alleen maar gebruikt als je de temperatuur van je baby op geen enkele andere manier kan meten.

Deze thermometers zijn een van de minst accurate manieren om de temperatuur van je baby te meten. Dit komt omdat de externe temperatuur gemeten wordt. De temperatuur onder de oksel kan 2 graden of meer verschillen dan een interne meting.

Vanwege het gebrek aan precisie gebruiken veel ouders een oksel thermometer voor een screening en daarna een rectale thermometer. Eerst wordt de temperatuur onder de oksel gemeten. Wanneer deze hoger is dan 37 graden Celsius wordt de meting gevolgd door een rectale thermometer. Op deze manier kunnen ouders vermijden dat de baby hoeft te lijden. De rectale thermometer hoeft namelijk niet elke keer in het achterwerk van je baby gestoken te worden voor een meting.

Negeer de super-de-luxe oksel thermometers, want dit zijn alleen maar dure gimmicks. Je kan zo’n beetje elke normale thermometer in drogisterijen gebruiken om een meting onder de oksel uit te voeren.

Het is belangrijk dat er geen zweet bij de oksel van je kind zit, aangezien dit de meting kan beïnvloeden.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Kunnen gebruikt worden voor screening voordat je rectaal de temperatuur gaat meten

Nadelen

 • Niet echt accuraat
 • Lastig om de temperatuur van een stribbelende baby te meten

Kan het beste gebruikt worden als een screening thermometer naast een andere thermometer.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

Goedkope Thermometer Baby

 

Baby oorthermometer

Nog een veelvoorkomende optie is de oorthermometer. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt wordt de sensor van de oorthermometer in de gehoorgang van je baby gedaan. Dit zorgt voor een accurate meting. De sensor meet de infrarode warmtegolven die door je trommelvlies uitgestraald worden.

Oorthermometers worden vaak in ziekenhuizen gebruikt. Ze zijn snel, veilig en het belangrijkste, niet oncomfortabel voor je baby.

Oorthermometers hebben echter wel een leercurve. Het is namelijk vrij lastig is om de thermometer correct te positioneren wanneer je deze in het oor gedaan hebt. Een incorrecte positie zorgt voor een inaccurate meting. Deze leercurve is echter niet erg stijl en zodra je het onder de knie hebt zal je de temperatuur van je baby erg makkelijk kunnen meten.

Deze thermometers zijn echter mogelijk niet geschikt voor baby’s die jonger dan zes maanden oud zijn. Dit komt omdat de gehoorgang nog steeds in ontwikkeling en vaak te nauw is voor de staaf van de thermometer.

Het is ook belangrijk om op te merken dat teveel oorsmeer in het oor van je baby ook kan leiden tot een inaccurate meting.

Voordelen

 • Accuraat
 • Meet erg snel

Nadelen

 • Niet geschikt voor baby’s onder de zes maanden
 • Er is een kleine leercurve

Een effectieve thermometer zodra je hem onder de knie hebt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Baby orale thermometers

Orale thermometers zijn waarschijnlijk de meest bekende. Je houdt simpelweg een thermometer in je mond gedurende een paar seconden en je krijgt een meting.

Alhoewel orale thermometers geschikt zijn voor oudere kinderen zou je ze niet moeten gebruiken voor baby’s. Het is bijna onmogelijk om ervoor te zorgen dat je baby een orale thermometer in zijn/haar mond houdt. De kans is veel groter dat je kleintje er op gaat zuigen of het hele ding probeert in te slikken.

Wacht met de orale thermometer totdat je kind oud genoeg is om je instructies op te volgen.

Voordelen

 • Accuraat
 • Goedkoop
 • Effectief voor kinderen die oud genoeg zijn om de instructies op te volgen

Nadelen

 • Niet geschikt voor baby’s

Bewaar de orale thermometer voor wanneer je kind ouder is.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Multifunctionele thermometer

Dit is de standaard multifunctionele digitale thermometer die je in je lokale drogisterij kan vinden. Goedkoop en bijna overal verkrijgbaar. Ze kunnen gebruikt worden om de temperatuur van je baby rectaal, oraal of onder de oksel te meten.

Alhoewel een multifunctionele thermometer gebruikt kan worden om de temperatuur van je baby op verschillende plekken te meten, zal hij veel moeilijker om te gebruiken zijn dan een thermometer die specifiek voor dat gebied ontworpen is. Deze thermometer kan bijvoorbeeld te ver in de anus van een baby geduwd worden, wat voor verwondingen kan zorgen. Speciale rectale thermometers hebben dit probleem niet, omdat ze een dikkere handgreep hebben.

Als je deze soort thermometer gebruikt raden we ten zeerste aan om hem maar voor één gebied van je baby te gebruiken. Je wilt de temperatuur van je baby niet oraal meten nadat je de thermometer rectaal gebruikt hebt.

Goedkoopste Thermometer Baby kopen

 

Thermometer baby kopen? Wat zijn dan euh… de slechtste thermometers

Jammer genoeg zijn sommige baby thermometers verschrikkelijk. Laat je niet overhalen door een schijnbaar gebruiksgemak, want deze thermometers zijn niet accuraat. Je zal er spijt van hebben dat je er geld aan hebt verspild.

Erg slechte baby thermometers zijn onder andere:

 • Fopspeen thermometer – Een fopspeen waar opgezogen wordt en een temperatuur van de mond van je baby geeft. Deze zijn niet alleen zeer inaccuraat, maar sommige zijn ook nog slecht gemaakt waardoor ze een stikgevaar voor je baby worden.
 • Draagbare thermometers – Deze zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van een armband. Ze zijn erg inaccuraat vanwege de buitentemperatuur waar ze mee in contact kunnen komen.
 • Temperatuur stickers – Een sticker die je op de huid van je baby plakt om de temperatuur te meten. Deze zijn zeer onbetrouwbaar.

Alhoewel we graag nieuwe dingen uitproberen, is er niks erger dan het kopen van een babyproduct waar je vervolgens niks aan hebt. Vertrouw op de bewezen en echte baby thermometers om teleurstelling te voorkomen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Waar moet je op letten wanneer je thermometers vergelijkt?

Alhoewel er een hoop verschillende features zijn die je zou moeten overwegen wanneer je baby thermometers vergelijkt, zijn twee zeker weten belangrijker dan de rest. Precisie en consistentie.

Accuraatheid

Laten we eerlijk zijn. Als je thermometer niet accuraat is, dan kan je net zo goed de temperatuur van je baby met een stok meten. Een thermometer kan een hoop mooie features hebben, maar als hij niet accuraat is, is hij in essentie waardeloos.

Consistentie

Hoera, je hebt een baby thermometer die een accurate temperatuur meet… na elke tien keer proberen of zo. Je wilt een thermometer die niet alleen de eerste keer accuraat is, maar elke keer. Een inconsistente baby thermometer kan ervoor zorgen dat je een incorrecte diagnose stelt.

Als je een aantal thermometers hebt gevonden die zowel accuraat en consistent zijn, dan zou je naar andere features moeten beginnen te kijken om de lijst in te korten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

Gebruiksgemak

Je wilt een thermometer die de temperatuur van je baby binnen een paar seconden kan meten. Ouder zijn is al moeilijk genoeg zonder een thermometer die moeilijk om te gebruiken is.

Makkelijk om schoon te maken

Elke thermometer die in contact komt met je baby moet na gebruik schoongemaakt worden. Een thermometer die je makkelijk schoon kan maken zal het hele proces een stuk makkelijker maken. Vermijd thermometers met randen en andere features waar vuil en ziektekiemen op kunnen hopen.

Goedkoopste Thermometer Baby

 

Geschiktheid

Je wilt een baby thermometer uitkiezen die geschikt is voor je situatie. Je wilt niet een oorthermometer in het oor van je baby rammen als hij/zij een oorinfectie heeft. Een rectale thermometer is eveneens een slechte keuze als je baby last heeft van luieruitslag. Met zoveel verschillende thermometers beschikbaar zou je makkelijk de beste oplossing moeten kunnen vinden om de temperatuur van je baby te meten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Snelheid

De nadruk op snelheid is niet zo belangrijk als voorheen. De meeste thermometers van vandaag de dag kunnen je binnen 10 seconden een meting geven.

 

Temperatuurmeting

Om verwarring te vermijden tijdens het kopen van een thermometer moet je een uitkiezen die het meetsysteem waar je mee bekend bent gebruikt. Een Amerikaan wil een baby thermometer die in Fahrenheit meet, maar het overgrote deel van de wereld gebruikt Celsius. Als je ergens een koopje tegenkomt die in Fahrenheit meet, dan kan dit voor een hoop verwarring zorgen. Sommige thermometers hebben de mogelijkheid om te schakelen tussen Fahrenheit en Celsius met een druk op de knop.

 

Moderne features

Sommige thermometers kunnen met je smartphone verbonden worden via Bluetooth. Deze kunnen de temperatuur van je baby bijhouden en hier een grafiek van maken (vergelijkbaar met een fitness meting). Alhoewel dit zeker weten niet essentieel is, is de mogelijkheid om makkelijk de temperatuur van je baby te meten en op te slaan een mooie feature voor ouders die van technologie houden.

 

Andere thermometer features

De volgende features worden gezien als mooi om te hebben. Alhoewel ze zeker weten niet de belangrijkste features van een thermometer zijn, zullen ze het meten van de temperatuur van je baby zeker een stuk makkelijker maken.

 • Groot scherm – Een groter scherm maakt het makkelijk om de resultaten te lezen.
 • Backlit display – Een backlit display maakt het mogelijk om de temperatuur van je baby in het donker te lezen. Vooral handig voor het meten van de temperatuur van je baby in de nacht.
 • Voltooiingsalarm – Dit is een geluid (zoals een piep of zoemer) die je laat weten dat de thermometer klaar is met de meting.
 • Geheugen – Een thermometer met ingebouwd geheugen maakt het mogelijk om de laatste paar temperaturen die je gemeten hebt terug te halen en te bekijken. Handig om dagelijkse temperatuurschommelingen te vergelijken.
 • Temperatuur waarschuwingsindicator – Het scherm van de thermometer verandert van kleur om je aan te geven dat de temperatuur van je baby te hoog of te laag is.

Dit soort features zorgen er vaak voor dat de prijs van de thermometer omhoog gaat.

Beste Thermometer Baby kopen

 

Baby thermometer veiligheid

Laten we eens een kijkje nemen naar de veiligheidsmaatregelen die je moet overwegen wanneer je een thermometer op een baby gebruikt.

 

Gooi die oude kwikthermometer weg

Ken je die oude thermometers nog wel waarbij de zilveren vloeistof in een glazen tube de temperatuur aangaf?

Die zilveren vloeistof is kwik en is zeer gevaarlijk. Kwikthermometers waren gemaakt van glas wat erg makkelijk kon breken. Het gebroken glas is echter niet het gevaarlijkste onderdeel. De kwik binnenin is een gevaarlijk neurotoxine (een gif die het zenuwstelsel aanvalt).

De verscheidene gezondheidsinstanties waarschuwen dat het een impact heeft op het cognitieve denken, geheugen, aandacht, taal en fijne motoriek. Zichtbare ruimtelijke vaardigheden zijn waargenomen bij kinderen die blootgesteld zijn aan kwik.

Kwik is gevaarlijk en je wilt het nergens in de buurt van je ontwikkelende kind. Vermijd het gebruik van een kwikthermometer ten alle tijde!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

 

Maak de thermometer schoon

Of hij nu in het achterwerk, oor of mond gaat of simpelweg de huid aanraakt, je moet de thermometer na elk gebruik schoonmaken. Regulier schoonmaken zal voorkomen dat bacteriën en ziektekiemen groeien. Je wilt toch niet dat de thermometer de oorzaak wordt van de ziekte van je baby?

Beste Thermometer Baby

 

Conclusie Thermometer baby gids?

Er zijn een hoop verschillende thermometers en features waar je uit kan kiezen. Bepaal eerst goed wat voor soort thermometer het beste bij je situatie past. Zoek daarna naar modellen die accuraat en consistent zijn. Tot slot kan je naar alle andere features kijken die je mogelijk interessant vindt. Als je dit proces aanhoudt zal je lijst met geschikte modellen niet te groot worden en kan je voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel succes!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermometers volgens:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here