Vieze geurtjes

Heb je ooit wel eens je babyflesje geschrobd en schoongemaakt om vervolgens te ontdekken dat je de vieze geur binnenin niet eruit kan krijgen? Dit is een probleem dat veel voorkomt bij plastic zuigflessen en babyflessen.

Alhoewel de slechte geur niet een negatieve impact heeft op de gezondheid van je baby, kan het wel een vieze smaak geven aan alles wat je in het flesje doet. Gelukkig is het niet nodig om het flesje weg te gooien en een nieuwe te kopen. Gebruik simpelweg de volgende (preventieve) schoonmaak technieken om de vieze geurtjes voorgoed te verwijderen.

 

Zo voorkom je dat geurtjes ontstaan

Als je plastic flesjes gebruikt, dan maakt het niet uit hoe voorzichtig je bent, want je flesje zal uiteindelijk beginnen te stinken. Er zijn echter een aantal preventieve maatregelen die je kan nemen om regelmatige slechte geurtjes te voorkomen.

Spoel na het voeren

Spoel je flesje snel met koud water zodra je baby klaar is met het drinken van zijn/haar melk of appelsap. Hoe korter het drankje in het flesje zit, hoe kleiner de kans dat de geurtjes in het plastic trekken.

Doe de fles in de koelkast

Alhoewel de aanbevolen methode spoelen na het voeden is, kan je het flesje ook in de koelkast doen. Dit is belangrijk voor drankjes zoals melk of baby formule, aangezien het voorkomt dat bacteriën kunnen vormen. De bacteriën die vormen tijdens kamertemperatuur zullen de vieze geurtjes verergeren.

Kies voor glas

Een van de grootste voordelen van glazen flesjes is dat ze geen geurtjes absorberen. Als je genoeg hebt van het constant verwijderen van geurtjes, dan wordt het misschien tijd om over te stappen.

Baking soda

 

Melk of formule geurtjes verwijderen

Baking soda is je beste vriend als je vieze geurtjes uit je flesje wilt verwijderen.

Voeg simpelweg een volle theelepel met baking soda aan je flesje toe en vul deze voor de helft met heet water. Doe de deksel op het flesje en schud flink gedurende twee minuten (dit is ook meteen een goede work out). Giet de vloeistof uit het flesje en spoel deze vervolgens. Je zou geen vieze geurtjes meer moeten ruiken. Even snel snuiven zal dit bevestigen.

Afhankelijk van het soort plastic en hoe oud het babyflesje is, moet je mogelijk een iets hardnekkigere techniek gebruiken. De techniek is vergelijkbaar met de hierboven beschreven methode, maar je laat de oplossing een nacht inwerken.

Gebruik een afwasbak of kom die groot genoeg is voor je babyflesje, speen en deksel. Tel de kopjes heet water die je in de kom moet doen totdat alles volledig ondergedompeld is. Voeg voor elk kopje water een theelepel baking soda toe. Roer uitgebreid. Je moet mogelijk een bord of zwaar voorwerp bovenop leggen, om ervoor te zorgen dat alle onderdelen onder water blijven.

Laat het flesje gedurende de nacht in de baking soda oplossing weken. Was alle onderdelen de volgende ochtend met afwasmiddel en heet water. Laat het drogen op een droogrekje. De geur zal verdwijnen.

 

Geuren van sapjes verwijderen

Zoete sappen en dan voornamelijk appelsap kunnen een ongewone smaak in flesjes achterlaten. De beste oplossing om deze geurtjes te verwijderen is azijn.

Vul je flesje simpelweg tot de rand met azijn en laat het een nacht inwerken. Doe de deksel in een kom vol met azijn en gebruik iets zwaars om ze ondergedompeld te houden.

Was alles in de ochtend met afwasmiddel en heet water en je zult van de geurtjes af zijn.

Azijn

 

Zeep geurtjes verwijderen

Ben je van afwasmiddel gewisseld en ontdek je dat alles wat je wast erg zeperig ruikt? Als je babyflesje een zeep geur heeft, dan is de kans groot dat alles wat je in het flesje doet een citroen frisse smaak zal hebben.

Zeep geurtjes worden over het algemeen veroorzaakt door slecht afspoelen. Zorg ervoor dat schoon water alle onderdelen van je flesje bedekt tijdens het afspoelen. Draai een beetje met het flesje om alle resten van zeep te verwijderen.

Als je een gootsteen vol met water gebruikt om af te spoelen, dan moet je deze regelmatig leeg laten lopen en vullen. Als het water dat je gebruikt om te spoelen te zeperig wordt, dan zal dit niet goed de zeep van je afwas verwijderen.

Als je goed afspoelt en de geur nog steeds blijft hangen, steriliseer dan je flesjes in warm water. De zeep geur zou permanent moeten verdwijnen.

Overweeg om over te schakelen op een mild afwasmiddel als je de geur uit je flesjes hebt gekregen. Dit zal de kans verkleinen dat je een sterke geur in je plastic vaat krijgt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here