Home Babyspullen Fietsen Fietshelm kopen voor baby’s en peuters tips

Fietshelm kopen voor baby’s en peuters tips

0
Fietshelm kopen voor baby’s en peuters tips

Fietsen is niet alleen een hobby. Het is een passie. Een manier van leven. Als fietsen een onderdeel van je leven is, dan is de kans groot dat je je baby daar bij wilt betrekken. Of je nu je baby mee wilt nemen of je peuter rond wilt laten rijden op een driewieler, je moet een fietshelm kopen.

Het probleem met fietshelmen is dat ze over het algemeen ontworpen zijn voor kinderen die de leeftijd hebben om naar school te gaan. Op deze leeftijd hebben kinderen jammer genoeg een veel groter hoofd dan je baby. Tenzij je je kind een grote meloen op het hoofd wilt zetten, moet je goed zoeken om de perfecte fietshelm voor je kleintje te vinden.

Dat is waar dit artikel van pas zal komen. We kijken niet alleen naar de features waar je op zou moeten letten als je een fietshelm kopen gaat, maar ook hoe deze op het hoofd van je kind zou moeten zitten.

 

Fietshelm kopen gids:

Babyhelm features

Hieronder zullen we een kijkje nemen naar de verschillende features die je zou moeten overwegen wanneer je een fietshelm kopen gaat voor je peuter.

 

Afmeting

De afmeting zal een van de belangrijkste dingen zijn die je keuze limiteert wanneer je een fietshelm kopen gaat voor je baby. Iets wat voornamelijk vervelend is, is dat de meeste merken de afmetingen van hun helmen baseren op leeftijd. Dat is allemaal prima, maar wat als je kind van 1 jaar een kleiner hoofd heeft dan normaal? Dan heb je helemaal niks meer aan deze manier van meten.

Hoe meet je het hoofd van je baby voor een helm?

Omdat het hoofd van ieder kind andere afmetingen heeft, moet je deze zelf op gaan meten. Je kan hiervoor het beste een meetlint gebruiken en die om het hoofd van je kind draaien. Meet ongeveer 2,5cm boven de wenkbrauwen, aangezien dit het dikste onderdeel van het hoofd van je baby is. Nu je de afmetingen bepaald hebt wordt het tijd om op zoek te gaan naar een fietshelm.

 

Gewicht

Een lichtgewicht helm is een comfortabele helm, vooral op deze jonge leeftijd. Hardshell helmen zou je moeten vermijden. Kies in plaats daarvan voor een in-mold helm. Weet je niet helemaal wat de verschillen tussen de twee zijn? Laten we eens een kijkje nemen.

 

In-mold peuter helm

De lichtste soort helm die zijn naam te danken heeft aan de constructie. De schuim interieur wordt geïnjecteerd in de mal terwijl het harde omhulsel nog steeds er in zit. Zodoende de naam in-mold.

In-mold helmen zijn lichtgewicht, goed geventileerd en zijn beschikbaar in verschillende soorten interessante vormen.

 

Hardshell peuter helm

Hardshell helmen worden gemaakt van twee aparte onderdelen. De harde buitenkant en schuim worden dan samengevoegd. Hardshell helmen zullen er allemaal vergelijkbaar uitzien en zijn naast fietsen geschikt voor andere sporten.

Het is belangrijk dat geen enkele stijl veiliger is dan de ander. Het grootste verschil is het gewicht en de ventilatie.

Beste Fietshelm Kopen

 

Ventilatiegaten

Ventilatiegaten zorgen ervoor dat frisse lucht circuleert rond het hoofd van je baby of peuter tijdens het fietsen. De luchtcirculatie zal helpen om te voorkomen dat het hoofdje van je kleintje te warm en oncomfortabel wordt. Vertrouw maar op ons woord dat je niet in de buurt van een peuter wilt zijn die heet, zweterig en geïrriteerd is.

Alhoewel alle peuter helmen van vandaag de dag ventilatiegaten hebben, zullen sommige meer hebben dan andere. Meer ventilatiegaten betekent meer circulatie. Zo simpel is het. Als je op een warme zomerdag gaat fietsen, dan zullen meer ventilatiegaten zeker niet een overbodige luxe zijn.

Sommige helmen hebben een geïntegreerd vliegen maas. Zodoende wordt voorkomen dat vliegen in de gaten vliegen. Dit is echter wel iets dat je over kan slaan, aangezien er in Nederland niet zoveel vliegen zijn dat dit nodig is. Vindt je dat het wel een vereiste is, dan kan je het zeker overwegen, maar het is geen must.

 

Het vizier

Sommige helmen worden geleverd met een ingebouwd vizier. Het vizier is geweldig om de zon uit de ogen van je baby te houden. Het minpunt is echter dat een vizier een impact kan hebben op het gezichtsveld van je baby terwijl ze om zich heen kijken. Dit geldt vooral voor jongere baby’s. Als je wilt dat je kleintje de wereld kan zien, dan is het misschien beter om zonnebrand aan te brengen en een helm met vizier over te slaan.

 

De kinband

Een normale kinband kan de gevoelige huid van je baby irriteren. Vanwege dit hebben veel baby fietshelmen een opvulling. Het resultaat is een riem die goed vastzit, maar zacht aanvoelt tegen de huid van je baby.

Je moet goed opletten dat je de riem kan verstellen, aangezien alleen op deze manier je er zeker van kan zijn dat de helm strak en veilig op het hoofd van je baby zit. Als je de riem vastklikt kan het makkelijk zijn om de huid van je baby er tussen te krijgen. Er zijn echter modellen beschikbaar die een bescherming hebben om dit te voorkomen.

Hoe je de riem van de fietshelm aanpast verschilt per merk. Hieronder zullen we de twee methodes bespreken die het meeste gebruikt worden.

 

De traditioneel aanpasbare kinband

Dit is niks speciaals. De riem pas je net zo aan als je eigen helm (als je die gebruikt). Doe de riem simpelweg door een ring totdat de helm strak op het hoofd van je baby zit. Alhoewel het een beetje lastig kan zijn, zal je door te oefenen uiteindelijk de helm perfect op het hoofd van je baby kunnen krijgen.

 

De aanpasbare draaibare kinband

Een nieuwe feature die je op sommige merken van peuter helmen kan vinden, is de aanpasbare draaibare kinband. Dit is verreweg de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat de helm goed op het hoofd van je kleintje zit. Draai simpelweg aan de knop om de kinband strakker of losser te maken. Veel makkelijker dan dit kan het niet zijn.

 

Zo zou de helm moeten passen

Nu je nieuwe helm op het hoofd van je peuter zit hoef je alleen nog maar de volgende punten in de gaten te houden voordat je op pad kan gaan.

  • De helm zou strak moeten zitten, maar niet zo strak dat het ongemak bij je baby veroorzaakt.
  • Wanneer je baby zijn hoofd heen en weer beweegt zou de helm goed moeten blijven zitten.
  • De rand van de helm zou op het voorhoofd moeten zitten, net boven de wenkbrauwen.
  • De helm zou niet moeten kantelen (dus niet het voorhoofd blootstelllen of naar voren vallen zodat de ogen bedekt worden).

Goedkoopste Fietshelm Kopen

 

Conclusie fietshelm kopen

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet overwegen wanneer je een fietshelm kopen gaat voor je kleintje. We hopen dat je genoten hebt van dit artikel. Veel succes met het vinden van de beste fietshelm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here