Home Veiligheid Beste veiligheidshekje kopen met deze tips

Beste veiligheidshekje kopen met deze tips

Het kan verrassend moeilijk zijn om het beste veiligheidshekje voor je huis te vinden. Dit komt grotendeels doordat elk huis anders is en dan hebben we het nog niet eens gehad over huizen die een uniek design hebben.

Omdat veel ouders graag willen weten hoe ze het beste veiligheidshekje voor een bepaald gebied in een huis kunnen vinden, hebben we besloten om dit artikel te schrijven, zodat we 99,9% van de ouders kunnen helpen bij het kiezen van het ideale hekje.

Oké laten we snel een kijkje nemen. De belangrijkste vraag die je jezelf echter eerst moet stellen is wat je babyveilig probeert te maken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte veiligheidshekjes volgens:

 

Beste veiligheidshekje kopen tips:

Twee dingen die je moet weten voordat je een veiligheidshekje kopen gaat

Voordat je naar winkel rent om een willekeurig veiligheidshekje te kopen, zijn er twee erg belangrijke dingen die je moet overwegen en beide hebben te maken met meten.

 

Wat is de breedte die het veiligheidshekje moet beveiligen?

Het eerste wat je moet doen is het gebied opmeten dat je af wilt sluiten met een veiligheidshekje. Wees zo accuraat mogelijk, want er niks meer vervelend dan een veiligheidshekje mee naar huis nemen en er achter komen dat deze te klein is voor zijn doel.

 

Hoe lang is je baby?

Meet wanneer je je huis opmeet ook even snel hoe lang je baby is. Wanneer je een veiligheidshekje uitkiest dan zou die tenminste twee derde van de lengte van je kleintje moeten zijn. Zelfs de meest avontuurlijke baby’s zouden niet over een veiligheidshekje met deze lengte moeten kunnen klimmen.

Beste Babyhekje kopen

Wanneer je baby langer dan 90cm of zwaarder dan 14kg is, dan zou je niet meer op een veiligheidshekje moeten vertrouwen om hem/haar ergens vandaan te houden. Deze lengte en dit gewicht worden over het algemeen bereikt wanneer je kleintje twee jaar oud is.

Als je baby groot voor zijn/haar leeftijd is, dan hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn extra hoge babyhekjes beschikbaar om de veiligheid van je kleintje te verzekeren.

 

Drukgevoelige veiligheidshekjes

Drukgevoelige veiligheidshekje zijn de soort die je het meeste zal vinden. Ze werken vergelijkbaar als een drukgevoelige douchegordijn stang en worden op hun plaats gehouden door druk.

‘Dat klinkt super makkelijk om te bevestigen!’

Dat klopt helemaal en een van de grootste voordelen van deze modellen is hoe makkelijk je ze kan bevestigen. Je kan ze zelfs heel erg eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere plek als dit nodig is.

Veel ouders klagen er vaak over dat dit soort hekjes heel makkelijk omver vallen. Het is cruciaal dat je stap voor stap de meegeleverde instructies goed opvolgt, zodat het veiligheidshekje effectief kan werken.

Voordelen

 • Makkelijk om te bevestigen en los te halen (makkelijk van de ene naar andere locaties verplaatsbaar).
 • Je hoeft geen gaten in je muren of trapleuningen te boren.
 • Over het algemeen goedkoper dan modellen die je vast moet schroeven.
 • Grote verscheidenheid aan stijlen.

Nadelen

 • Kan wegschuiven en omvallen door het gewicht van je baby als ze niet correct bevestigd worden.
 • Zal een hond niet tegenhouden.
 • Niet geschikt om gebieden met een hoogteverschil af te bakenen, zoals afstapjes of trappen.
 • Kan alleen bevestigd worden tussen muren die recht lopen (dus niet diagonaal).
 • Kan rubberstrepen op muren achterlaten.

Belangrijk – We willen nog eenmaal duidelijk laten weten dat drukgevoelige veiligheidshekjes niet geschikt zijn voor trappen.

 

Extra wijde drukgevoelige veiligheidshekjes

Op het gebied van drukgevoelige veiligheidshekjes voor wijde openingen hebben je niet een hoop keuze. Waarom? Omdat de meeste ouders kiezen voor een veiligheidshekje die je vast moet schroeven. Deze zijn niet alleen bijna onmogelijk om omver te duwen (wanneer ze correct bevestigd worden), maar kunnen wijdere gebieden afschermen dan drukgevoelige veiligheidshekjes.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte veiligheidshekjes volgens:

 

Veiligheidshekjes die je vast moet schroeven

Zoals de naam al aangeeft moet je deze hekjes vastschroeven in een muur, deurpost of trapleuning/balustrade.

‘Maar zal dit geen gaten achterlaten die bijgewerkt moeten worden wanneer je het veiligheidshekje niet meer nodig hebt?’

Ja dat klopt. Dit is echter een klein ongemak vergeleken met de veiligheidsvoordelen dit soort babyhekjes bieden.

Omdat deze hekjes ondersteund worden door je huis, zijn het de veiligste modellen die je kan vinden.

Zelfs de meest vindingrijke peuters of enthousiaste honden zullen het bijna onmogelijk vinden om dit soort veiligheidshekje omver te krijgen.

Deze hekjes zou je op gevaarlijke plekken moeten plaatsen, waar het falen van een hekje kan resulteren in ernstige verwondingen, zoals rond je openhaard of kachel.

Zorg er echter wel voor dat je de instructies eerst goed leest en begrijpt voordat je dit soort hekjes bevestigd. Anders kan je onnodig je muren beschadigen.

Voordelen

 • Kan het gewicht van je baby weerstaan zonder om te vallen.
 • Moeilijk om omver te duwen door grotere honden.
 • Het enige veilige traphekje.
 • Geen buizen of balken waar je over kan struikelen (dat stuk metaal waar je overheen moet stappen bij een drukgevoelig babyhekje).
 • Kan bevestigd worden tussen muren die schuin lopen.
 • Kan boven je plint bevestigd worden.

Nadelen

 • Kan niet snel los gekoppeld worden.
 • Lastiger om te bevestigen dan drukgevoelige veiligheidshekjes.
 • Laat lelijke gaten in muren en houtwerk achter wanneer je ze verwijderd (niet geschikt voor huur huizen).

Beste Babyhekje tips

 

Veiligheidshekjes voor bovenaan de trap

Als er een deel van het huis is dat je babyveilig moet maken, dan is dat wel bovenaan de trap. Een veiligheidshekje dat je vast moet schroeven is een absolute must, want anders loop de kans dat je baby van de trap afvalt en ernstige verwondingen op kan lopen.

 

Veiligheidshekje voor onderaan de trap

Goed nieuws. Boven aan de trap wordt een babyhekje dat je vast moet schroeven aanbevolen, maar onderaan de trap is een drukgevoelige voldoende (zolang je uiteraard een vlakke oppervlakte hebt waar je deze tussen kan bevestigen.

 

Extra hoge veiligheidshekjes

Als je een hond hebt die hoog kan springen of een baby die klimt als een aap, dan moet je een veiligheidshekje kopen die extra hoog is. Er is echter een probleem, want elke fabrikant houdt een andere lengte aan voor extra hoog. Voor sommige is boven de 90cm al extra hoog, maar voor ons betekent extra hoog dat een basketbalspeler problemen heeft om hier overheen te stappen. Boven de 100cm is iets waar weinig baby’s overheen zullen kunnen klimmen.

 

Smalle veiligheidshekjes

Als je een nauwe deuropening hebt, dan weet je hoe frustrerend moeilijk het kan zijn om een veiligheidshekje te vinden. Het is zelfs zo erg dat tenzij je zelf een veiligheidshekje in elkaar knutselt, dat je zult denken dat je ze op geen enkele andere manier kan vinden.

Doe-het-zelf hekjes zijn natuurlijk prima, maar wat als je niet een knutselaar bent? Wij zelf missen coördinatie en beginnen al te trillen wanneer we de woorden ‘assemblage vereist’ lezen.

Wij zijn personen die zonder problemen keer op keer kiezen voor een redelijk geprijsde oplossing die je niet hoeft te assembleren. We kregen de vraag van iemand hoe ze hun caravan babyveilig konden maken. Na lang zoeken kwamen we terecht bij oprolbare veiligheidshekjes. Deze zijn vergelijkbaar met een rolgordijn en alhoewel ze duur zijn, kan je er deuropeningen van verschillende breedtes mee beveiligen.

 

Draagbaar veiligheidshekje (voor de vakantie)

Als je op vakantie gaat, dan weet je hoe belangrijk het is om niet te veel mee te nemen. Veel succes met een veiligheidshekje in je kofferbak passen naast de rest van je tassen en koffers.

Als je op vakantie gaat en een veiligheidshekje voor je hotelkamer nodig hebt of simpelweg op visite gaat bij familie of vrienden, dan is een draagbaar veiligheidshekje die je binnen een paar seconden neer kan zetten erg handig.

Het zal je waarschijnlijk opgevallen zijn dat reishekjes gemaakt zijn van maas of textiel en je geen deurtje hebt waar je doorheen kan lopen. Je moet er overheen stappen. Dit is normaal voor alle draagbare veiligheidshekje, want anders zouden ze een stuk zwaarder worden en dan zijn ze niet meer draagbaar.

Beste Babyhekje kopen tips

Dit is een goed moment om op te merken dat extra hoge reishekjes eenvoudig weg niet bestaan. Waarom? Omdat je er overheen moet kunnen stappen en hoe hoger het hekje is, hoe lastiger dit wordt.

Zoals gezegd zijn de meeste van deze hekjes gemaakt van maas of dun textiel. Dit helpt niet alleen om het gewicht laag te houden, maar maakt het ook mogelijk om makkelijk door het veiligheidshekje te kijken om je baby of huisdier aan de andere kant in de gaten te houden.

Belangrijk: Alhoewel reishekjes prima zijn voor hallen en deuropeningen, zijn ze niet geschikt voor trappen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte veiligheidshekjes volgens:

 

Vrijstaande veiligheidshekjes

Vrijstaande veiligheidshekjes kunnen zonder ondersteuning rechtop blijven staan. Dat klopt, geen krassen op je muren of deurposten of met een schroevendraaier een hekje vastzetten. Zet het hekje simpelweg op zijn plaats en je bent klaar. Je kan dit hekje zelfs midden in je woonkamer neerzetten als je dat zou willen. Als je huis een erg open design heeft en je nergens een babyhekje kan plaatsen, dan is een vrijstaand veiligheidshekje net hetgeen wat je nodig hebt.

‘Als vrijstaande veiligheidshekjes zo makkelijk om neer te zetten zijn, waarom gebruikt iedereen ze niet?’

Vrijstaande veiligheidshekje zijn alleen geschikt voor jongere kinderen. Wanneer je kind groter en een kleine Hercules begint te worden, zal hij/zij zeer waarschijnlijk het hekje genoeg kunnen verplaatsen om er langs te glippen.

Waar vrijstaande veiligheidshekjes echter pas echt tot hun recht komen, is je baby de toegang ontzeggen tot huishoudelijke apparaten. Veel ouders gebruiken ze om hun baby uit de buurt te houden van hun entertainment systeem en televisie, waar je baby zo graag mee wil spelen of voedsel in wil stoppen. Deze dingen zijn erg duur en de garantie dekt dit niet.

Meestal worden vrijstaande hekjes ook verkocht als huisdier hekjes. Alhoewel ze uitstekend werken voor honden, die zeker het hekje niet kunnen verplaatsen, zijn ze ook geweldig voor baby’s.

Belangrijk: Vrijstaande veiligheidshekjes zijn niet geschikt voor gebruik bovenaan de trap en zouden alleen gebruikt moeten worden als een tijdelijke oplossing.

 

Veiligheidshekjes met toegang voor huisdieren

Huisdieren en baby’s zijn een vreemde mix. De kans is groot dat je kat geen interesse heeft en een kleine hond zal je baby niet makkelijk omver kunnen duwen. Een grote enthousiaste hond kan je peuter echter snel door de kamer laten vliegen.

Dus hoe geef je je kat ruimte om vrij door het huis te bewegen zonder dat de hond je baby lastigvalt?

Beste Babyhekje koopgids

Een veiligheidshekje met een ingebouwd deurtje is uitstekend om kleinere dieren, zoals katten, konijnen en fretten door te laten, terwijl je grote hond niks anders kan doen dan zitten en naar je baby kijken aan de andere kant.

Voordat je nu naar de winkel rent en een veiligheidshekje met huisdier deurtje koopt, moet je ervoor zorgen dat je houten versies vermijdt. Als je puppy het fijn vindt om te kauwen, dan zullen zijn/haar scherpe tanden het hout snel versplinteren. Je wilt uiteraard niet dat je baby deze splinters aan gaat raken.

 

Veiligheidshekjes voor buiten

Er is werkelijk waar een veiligheidshekje voor iedereen. Als je een terras of veranda hebt, dan zal je je vast afvragen hoe je kan voorkomen dat je baby er van af valt.

Als je al op zoek bent gegaan naar dit soort hekjes, dan zal je er al achter gekomen zijn dat het aanbod verrassend gelimiteerd is. Er zijn echter genoeg voor de meest smaken. Denk er echter niet over na om het veiligheidshekje voor binnen te gebruiken, want deze zal na de eerste regenbui verroesten.

 

Veiligheidshekjes voor schuifdeuren

Een mooie schuifdeur die naar je achtertuin leidt is hartstikke mooi en ze geven je een prachtig uitzicht van je tuin (en laten een hoop licht naar binnen.

Beste Babyhekje kopen gids

Dit soort deuren zijn echter een beetje vervelend als je een baby in je huis hebt. Als je de deur opent en dat heerlijke briesje binnenlaat, dan geef je je baby in principe een uitnodiging om te ontsnappen uit je huis.

Denk trouwens ook niet dat een hor veilig is, want een baby die hier tegen aandrukt kan hier makkelijk doorheen vallen. Dus zorg ervoor dat je investeert in een veiligheidshekje als je van plan bent om de deur open te laten staan.

 

Conclusie beste veiligheidshekje kopen gids

Zo, dat was een aardig groot verhaal, maar als het goed is zal je nu alle informatie moeten hebben om het beste veiligheidshekje voor je kleintje te kopen.

Als je niet zeker weet wat voor jou situatie het beste is, laat dan hieronder een reactie achter en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden. Heb je tips voor andere lezers? Laat dan ook zeker iets van je horen!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte veiligheidshekjes volgens:

 

LEES OOK: Traphekje zonder boren plaatsen gids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here