Home Blog Zo maak je je televisie en onderdelen babyveilig

Zo maak je je televisie en onderdelen babyveilig

1
Zo maak je je televisie en onderdelen babyveilig

Voor ouders is de televisie een manier om te ontspannen na een harde dag werken. Voor je kind is het een jungle gym, entertainment apparaat en kauw speelgoed.

Net zoals alle andere dingen in je huis, is de televisie gevaarlijk voor je kind als deze verkeerd gebruikt wordt. Lees verder om te leren hoe je je televisie babyveilig kan maken en je kleintje kan beschermen.

 

Maak het gebied schoon

Dit zou het begin moeten zijn voor elke ouder die zijn televisie babyveilig wil maken. Verwijder alle interessante dingen van je televisie meubel.

Dvd en game hoesjes, afstandsbedieningen en huis decoraties. Je snapt het idee wel, geen van deze zouden in de buurt van de televisie moeten staan. Als je meubelstuk standaard en saai is, dan zal een nieuwsgierig kind veel minder snel geïnteresseerd zijn.

 

Zet de televisie vast

Je zal mogelijk verrast zijn dat jaarlijks tientallen kinderen sterven door vallende televisies. Aangezien moderne televisies aardig zwaar zijn aan de bovenkant, kunnen ze makkelijk omver geduwd worden door een nieuwsgierig kind.

Als je ooit overwogen hebt om je flatscreen televisie aan de muur te hangen, dan is nu een geweldige tijd om dat te doen. Je televisie ergens hoog plaatsen zal deze ver uit het bereik van je kind houden.

Ankerpunten televisie

Als dit echter niet een optie voor je, waarom maak je je televisie niet vast met ankerpunten? Een ankerpunt schroef of plak je vaak vast aan je televisie meubel of muur. Een beugel zal dit punt met je televisie verbinden, waardoor deze minder snel om zal vallen.

 

Verstop de afstandsbedieningen

Je kleine baby leert door te imiteren. Als je graag voor de televisie zit, dan zal je kleintje ongetwijfeld gezien hebben dat je de zender met de afstandsbediening veranderd. Dit betekent jammer genoeg dat de afstandsbediening snel het nieuwste speeltje van je baby zal zijn.

Nieuwsgierige baby

Druk op een knop en er gebeurt iets. Dit zijn de leukste speeltjes voor je baby. Alhoewel het geen speeltje is, kan een afstandsbediening je baby een vergelijkbaar plezier geven.

Er is niks positiefs aan dat je baby met een afstandsbediening speelt. De redenen hieronder zijn maar een aantal waarom je je kleintje niet met een afstandsbediening moet laten spelen.

  • De opbouw van viezigheid beland in de mond van je baby. Afstandsbedieningen zijn niet de schoonste voorwerpen. Ze vallen op de grond, belanden onder de kussens van je bank, wordt op gehoest, gebruikt na een zware workout in de sportschool… Moeten we nog verder gaan? Je wilt echt niet dat ze in de buurt van de mond van je kleintje komen.
  • De afstandsbediening bevat stik gevaren. Nu we het over de mond van je baby hebben, willen we meteen toelichten dat het klepje voor de batterijen en de batterijen een ernstig stik gevaar kunnen vormen. Deze onderdelen zijn precies groot genoeg om vast te komen te zitten in het keeltje van je baby en de ademhaling te blokkeren.
  • Slijm van baby’s maakt afstandsbedieningen kapot. We hoeven je vast niet te vertellen dat het heel erg vervelend wordt om elke keer naar de televisie te lopen om van zender te wisselen of het volume hoger of lager te zetten.

Zoals je kan zien wil je duidelijk niet dat je kleintje in de buurt van je afstandsbediening komt. De makkelijkste manier om te voorkomen dat je kleintje de afstandsbediening gebruikt, is hem goed opbergen of op een plek neerleggen waar je kleintje niet bij kan.

 

Verstop audio visuele apparatuur

Als je een televisie hebt, dan is de kans groot dat je audio visuele apparatuur hebt, zoals een dvd-speler of game console. Deze apparatuur kan je kleintje jammer genoeg aantrekken als een mot naar licht. Knipperende lichten en veel knoppen op ooghoogte van je baby. Hoe kunnen ze dit weerstaan?

Je moet je audio visuele apparatuur babyveilig maken. Geloof ons dat je op een dag er achter komt dat je kleintje zijn/haar favoriete snack in je dvd-speler heeft gestopt. Je garantie dekt dit zeker weten niet en het kan dus een prijzige reparatie worden.

Veel televisie meubels hebben openingen voor extra onderdelen. Een populaire manier om te voorkomen dat je kind toegang heeft tot deze apparatuur, is een meubelstuk kopen die volledig afgesloten is en wanneer nodig een kinderslot kopen. Je hebt nog steeds makkelijk toegang tot alle componenten, maar je kleine kind zal ze niet zien.

Als je besluit om de extra apparatuur in een afgesloten kast te stoppen, dan heb je een apparaat nodig die het signaal van je afstandsbediening doorstuurt. Aangezien je deze onderdelen verborgen hebt, wordt het signaal geblokkeerd door het hout van het kastje.

Je kan een kleine ontvanger kopen die je naast je televisie neerzet. Deze ontvanger zal met elke afstandsbediening werken en het signaal naar het correcte apparaat sturen. Alle apparatuur kunnen besturen terwijl het verborgen is lijkt ons erg handig.

Als je niet een heel nieuw meubelstuk wilt kopen, dan kan je je open televisie meubel ook zelf babyveilig maken. Dit kan je met plexiglas en klittenband doen. Meet simpelweg de lengte op en plaats de plexiglas aan de voorkant van de opening met klittenband. Gebruik geen klittenband langs de kortste lengtes om luchtcirculatie mogelijk te maken.

Deze methode is niet aanbevolen als je je dvd-speler of console vaak gebruikt. Je moet namelijk elke keer het plexiglas losmaken als je een dvd in het apparaat wilt stoppen.

 

Voorkom dat je kleintje dingen in je console of dvd-speler stopt

Als er een gat in zit, dan zal je baby er dingen instoppen. Voor zo ver wij weten dekt de garantie van een Sony Playstation voedsel of andere materialen in de dvd drive niet. Beschadigde elektrische onderdelen kunnen een kostbare reparatie worden.

Een simpele doe-het-zelf truc is een schuine acryl fotohouder en klittenband voor de ingang plaatsen. Het acryl zal het signaal van je afstandsbediening niet blokkeren en wanneer je er geen gebruik van maakt, dan kan je een stuk papier gebruiken om de ingang te bedekken. Wat baby’s niet zien krijgt hun aandacht vaak ook niet.

 

Ruim die kabels op

Als je televisie vergelijkbaar met die van ons is, dan zal je een hoop draden en kabels aan de achterkant hebben. De kabels zijn op precies de juiste hoogte voor je baby om mee te spelen, in de mond te doen of wat er ook maar om gaat in de gedachten van je kleintje.

Als je gaat zitten om televisie te kijken en je afvraagt waarom niks werkt, dan is de kans groot dat je kleintje de kabels er uit heeft getrokken tijdens het spelen.

Je kan proberen om te voorkomen dat je kind met de kabels gaat spelen met behulp van kabel management. Een grote bundel maken van je kabels maakt ze niet alleen lastiger om uit de televisie te trekken, maar voorkomt ook dat je kleintje er op gaat bijten.

 

Maak de hoeken zachter

De persoon die televisie meubels heeft ontworpen was vast geen fan van baby’s. Puntige hoeken ter hoogte van het hoofdje van je peuter terwijl hij/zij aangetrokken wordt door het bewegende beeld. De kans op een ongeluk is erg groot.

De televisie is vaak de primaire focus van het babyveilig maken. Hierdoor kan het makkelijk zijn om het meubelstuk te vergeten waar de televisie opstaat. Gelukkig kan je het meubelstuk veel veiliger maken door dezelfde beschermingen als bij de koffietafel te gebruiken.

 

Maak de stopcontacten babyveilig

Als je een televisie hebt, dan is de kans groot dat je een dvd-speler of recorder hebt. Je hebt mogelijk zelfs een surround geluidssysteem en console. Welke extra audio visuele apparatuur je ook hebt, het zal aangedreven worden via een stroomkabel. Daarom is het belangrijk om alle stopcontacten goed af te dekken.

Stopcontacten babyveilig maken

En daarmee komen we aan het einde van dit artikel. We horen graag van je welke methodes jij gebruikt om te voorkomen dat je kind de televisie verkeerd gebruikt.

1 COMMENT

  1. Je televisie goed vastzetten is inderdaad de eerste belangrijke stap. Daarnaast is het verstoppen van de kabels en losse onderdelen een must. Wij hebben deze netjes achter onze kast weggewerkt, zodat onze kinderen hier niet bij kunnen komen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here