Home Blog Traphekje zonder boren plaatsen gids

Traphekje zonder boren plaatsen gids

0
Traphekje zonder boren plaatsen gids

Je baby bleef een tijdje geleden nog zo lekker rustig liggen, schopte met de voetjes in de lucht en koerde na de speeltjes. Voordat je het weet is je baby volledig mobiel en wil hij/zij het huis ontdekken. Keukenkastjes worden geopend, spullen op het aanrecht zijn niet veilig en trappen moeten beklommen worden. Voor de veiligheid van je kind is het belangrijk om het gebied waar hij/zij kan komen te beperken. Dit is waar je mogelijk tegen een struikelblok aanloopt. Je wilt je kinderen zo veilig mogelijk houden. Voor een hoop traphekjes is het echter nodig om gaten in de muur te boren. Als je huurt of simpelweg de structuur van je huis wilt behouden, is boren een dealbreaker. Gelukkig hoef je niet meer te kiezen tussen het veilig houden van je kinderen en gaten vermijden. Een traphekje zonder boren plaatsen is namelijk ook mogelijk en wij zullen je in dit artikel uitleggen hoe.

 

Traphekje zonder boren plaatsen gids:

Druk gevoelige hekjes

Als je geen gaten in je huis kan of wilt boren, dan kan je druk gevoelige hekjes gebruiken om je baby te beschermen. Deze verwijderbare en makkelijk verplaatsbare hekken gebruiken schuif panelen die tegen de muur aandrukken en het hekje op zijn plaats houden. Veel van deze hekjes bieden daarnaast als een extra feature gebruik zonder handen. Dit is ideaal voor ouders met kinderen, was, speelgoed of iets anders in hun handen.

Sommige modellen sluiten vlak bij de grond en kunnen alleen maar geopend worden door de voet van een volwassene. Deze hekjes zijn gewicht gevoelig en reageren niet op de aanraking van een peuter of ouder kind. Door te drukken met je hand of voet sluit je ze en je hoort een klik wanneer ze goed dicht zitten. Je kan de hekjes vaak gebruiken tussen de kamer of onder aan de trap. Kies bij dit soort hekjes voor de modellen die makkelijk voor jou te openen zijn, maar onmogelijk voor kleine kinderen.

 

Voorkomen dat je kind van de trap valt

Als je een trap in je huis hebt, dan is het belangrijk om op te merken dat de meeste druk gevoelige hekjes niet geschikt zijn voor boven aan de trap. Dit is mogelijk een gebied waar je moeite hebt om een goed hekje te vinden. Voor de meeste van deze hekjes moet je namelijk bouten en schroeven gebruiken om ze vast te maken aan een muur of trapleuning. Zo’n veilige bevestiging is nodig voor wanneer je baby tegen het hekje aanleunt. Er zijn echter alternatieven voor schroeven in rugleuningen.

Sommige hekjes worden geleverd met een bevestigingssysteem die geschikt zijn voor trappen met een breedte tussen de 60 en 110cm. Maar als je geen gaten in je rugleuning kan of wilt boren, dan is er een andere optie. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal makkelijk te verkrijgen onderdelen en een beetje creativiteit.

Traphekje Zonder Boren plaatsen

 

Je leuning aanpassen

Om deze hekjes vast te schroeven zonder gaten in je rugleuning maken heb je eerst een aantal zeer kwalitatieve tiewraps en een 2×4 houten plank nodig. De beste tiewraps kunnen veel meer aan dat het gewicht van een baby. Veel personen die met deze techniek geĆ«xperimenteerd hebben beweren dat kabelbinders geschikt zijn voor 80kg. Als je trap een muur aan een kant heeft, dan heb je ook gereedschap nodig om het hekje aan de plank vast te maken. Je hoeft echter op geen enkel moment een gat te boren in je huis.

Neem drie of vier tiewraps en gebruik ze om de planken aan beide rugleuningen vast te maken. Vervolgens kan je het hekje aan de planken vastmaken zonder dat hiervoor gaten in je huis hoeft te boren.

 

Bevestigingskitjes

Er zijn vandaag de dag ook kitjes beschikbaar die vergelijkbare opties bieden. Deze zijn handig als je doe-het-zelf constructies niet vertrouwd. Uiteraard moet je voor deze wel dieper in de buidel tasten. Je hebt alleen wel 100% zekerheid dat ze veilig zijn.

 

Conclusie traphekje zonder boren plaatsen

Als je een traphekje wilt plaatsen zonder te boren zijn er een hoop verschillende opties beschikbaar. Kies een optie uit waar je je fijn bij voelt en geniet van een veilige omgeving voor je kind zonder daarvoor gaten in je huis te boren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here