Beste Traphekje

Traphekjes staan vaak bovenaan in de lijst van de meest nuttige babyproducten. Zelfs als je geen trap hebt zou je ze kunnen overwegen om je baby te beschermen tegen gevaren. In dit artikel zal je meer leren over de types die beschikbaar zijn (druk gevoelig, vast schroef, oprol en reis hekjes) en op welke features je zoal zou moeten letten. Met de informatie in dit artikel proberen we je te helpen, zodat je uiteindelijk het beste traphekje kopen kan.

 

Beste traphekje kopen gids

Hoeveel moet je spenderen aan een traphekje?

Het antwoordt op deze vraag zal waarschijnlijk voornamelijk afhangen van de stijl die je wilt en de breedte van de ruimte die je af wilt sluiten met het hekje. Een simpel hekje kost je niet meer dan €20 tot €25. Als je echter iets dat meer stijlvol is wilt hebben of dat in een ongewone ruimte moet passen, dan kan dit al snel meer dan €100 kosten.

 

Wanneer een traphekje kopen?

Een traphekje kopen is noodzakelijk om je kleintje te beschermen wanneer hij/zij de wereld begint te ontdekken. Deze hekjes kan je gebruiken om ze veilig in hun kamer, uit de keuken of bij de trap vandaan te houden.

Voor de veiligheid van je baby is het belangrijk dat je een traphekje koopt zodra je kind begint te kruipen of een loopstoel gebruikt. Ze zullen namelijk binnen een mum van tijd sneller bewegen dan je denkt.

 

Een traphekje uitkiezen en wat overwogen moet worden

Het soort hekje dat je uit moet kiezen hangt af van het doel en waar je deze neer gaat zetten.

Grote merken zijn onder andere BabyDan, Ikea, Lindam en nog veel meer. Hun traphekjes zijn vaak gemaakt van hout, metaal of gestoffeerd maas. Je kan ze vastmaken door ze in de muur te schroeven of ze zijn druk gevoelig.

Een houten of metalen traphekje die je naar buiten opent heeft aardig wat ruimte nodig. Je moet dus nadenken of dit voor obstructies zorgt of lastig is om omheen te lopen.

Een uitschuifbare of harmonica traphekje kan het antwoordt zijn voor gebieden met beperkte ruimte of als je wilt dat het hekje verdwijnt wanneer deze niet gebruikt wordt.

Traphekjes boven aan de trap zouden naar je toe open moeten gaan en niet naar de trap. Je kan namelijk naar voren vallen als je de trap opent. Bovenaan de trap zou je alleen maar hekjes die je vast moet schroeven moeten gebruiken.

Hoe makkelijk is het om het traphekje te openen of te sluiten? Je wilt niet dat je peuter vanwege een simpel mechanisme het hekje makkelijk open kan maken. Als je echter een stribbelend kind in je armen hebt wil je ook niet dat het te moeilijk is. Sommige traphekjes sluiten automatisch.

Overweeg de ruimte die je wilt bedekken. Als deze ruimte aardig breed is, dan heb je maar gelimiteerde opties beschikbaar. Je kan echter wijde hekjes of extensies kopen.

Traphekje kopen

 

Druk gevoelige traphekjes

Dit hekje zit in een vast U-vormig frame die op zijn plaats wordt gehouden door druk op vier plekken. Extensies zijn vaak beschikbaar als je deuropening of trapgang wijder is dan gemiddeld.

Ze kunnen gemaakt worden van hout of metaal. Als de druk niet veilig genoeg voor je is, dan kan je muurdopjes gebruiken om de veiligheid van de bevestiging te vergroten.

Voordelen

 • Je hoeft geen gaten in de muur te boren of ze vast te schroeven. Ze zijn dus makkelijker om te bevestigen en laten geen gaten achter.
 • Extra features op dit soort hekjes kunnen onder andere alarmen zijn die aangeven dat het traphekje niet goed gesloten is en automatisch sluitende mechanismen.

Nadelen

 • Het frame kan ervoor zorgen dat je struikelt, aangezien door het U-vormige frame een geleider op de vloer ligt. Om deze reden zou je ze niet bovenaan de trap moeten gebruiken.

 

Traphekjes die je vast moet schroeven

Deze worden aan de muur vastgeschroefd en kunnen gemaakt zijn van hout of metaal. Voordat je je hekje koopt moet je eerst goed meten, want mogelijk moet je extensies kopen.

Voordelen

 • Erg sterke en stevige bevestiging.
 • Er loopt geen geleider over de vloer, dus er is geen gevaar dat je struikelt. Het wordt aangeraden om dit soort hekjes bovenaan de trap te gebruiken.

Nadelen

 • Ze vereisen wel een beetje bouwkunde en laten gaten achter zodra ze verwijderd worden. Dit kan je echter vermijden en aan het einde van het artikel zullen we je laten weten hoe.

 

Oprolbare traphekjes

Deze zijn gemaakt van erg stevig maas en werken ongeveer hetzelfde als een rolgordijn. Ze kunnen dus opgerold worden wanneer je ze niet gebruikt. Je moet ze vastschroeven aan de muur.

Voordelen

 • Er is geen frame waar je over kan struikelen.
 • Discreet wanneer ze opgerold zijn.
 • Kunnen goed zijn voor wijde openingen.

Nadelen

 • Ze kunnen lastig om te bevestigen zijn.
 • Kunnen tot wel twee keer duurder zijn dan houten of metalen hekjes.

 

Reis traphekjes

Deze zijn gemaakt van maas, zitten niet in een frame en komen volledig los van de muur wanneer er geen druk is. Ze fungeren meer als barrières dan hekjes.

Voordelen

 • Ze kunnen handig zijn voor reizen, aangezien ze oprollen en licht zijn om te transporteren.

Nadelen

 • Niet de beste optie voor dagelijks gebruik, omdat ze elke keer loskomen wanneer je ze gebruikt.

 

Kan je een traphekje gebruiken voor een hond?

Ja een hoop mensen gebruiken traphekjes om hun huisdieren in of uit bepaalde kamers te houden.

Wij testen alle traphekjes met een impact test, waarbij alle hekjes geraakt worden met een gewicht van 25kg. Dit doen we drie keer om te zien of het hekje losschiet of breekt.

Sommige hekjes slagen tijdens deze test, maar andere schieten na een paar keer geraakt te worden los.

Beste Traphekje kopen

 

Conclusie beste traphekje kopen gids

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende traphekjes waar je uit kan kiezen. Bepaal eerst goed waar je het hekje wilt gebruiken en hoe breed de ruimte is waar je deze wilt plaatsen. Als je een traphekje wilt plaatsen zonder te boren, lees dan ook zeker ons artikel hierover die je hier kan vinden. Veel succes met het vinden van het beste traphekje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here