Home Babyspullen Beste babybadje kopen tips

Beste babybadje kopen tips

1
Beste babybadje kopen tips

Als een ouder zal je snel ontdekken dat baby’s een zootje maken, het is onvermijdbaar. Resten van ontlasting en spetters van voeding zijn maar een paar van de vele substanties die je van je baby af moet wassen. Een babybadje kopen is mogelijk net hetgeen wat je nodig hebt om je baby wassen een simpel proces te maken.

Er zijn zoveel verschillende soorten babybadjes waar je uit kan kiezen en elke beweert beter te zijn dan de ander. Hoe bepaal je welk babybadje het beste is voor je baby?

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

Wij hebben hieronder een uitgebreide gids gemaakt over babybadjes. Hierin zal je alle informatie vinden die je nodig hebt om een geschikt badje voor jou en je baby te vinden. Zodra je klaar bent met het lezen van deze gids zal je een expert zijn op het gebied van een babybadje kopen.

 

Babybadje kopen gids:

De verschillende soorten babybadjes

Zoals je zal ontdekken zijn er veel verschillende soorten babybadjes beschikbaar. Laten we eens een kijkje nemen naar de verschillen tussen de meest voorkomende varianten.

 

Standaard plastic babybadje kopen

Wanneer je aan een babybadje denkt, dan is de kans groot dat je aan een plastic badje denkt die je in gootsteen kan plaatsen. Dit babybadje komt zonder toeters en bellen en is gewoon een simpel badje om je baby in te wassen. Deze badjes hebben vaak een aflopende rand om je baby te ondersteunen.

 

Hangmat babybadje kopen

Een pasgeboren baby kan zijn/haar eigen lichaam nog niet ondersteunen. Als een ouder met maar twee handen kan het lastig zijn om je baby tegelijkertijd te wassen en ondersteunen. Een hangmat babybadje zal je baby ondersteunen, waardoor je makkelijk met een vrije hand het kleine lichaam van je baby kan wassen.

 

Aanpasbaar babybadje kopen

Aanpasbare babybadjes groeien met je baby mee. Ze zijn geschikt voor pasgeboren baby’s, baby’s en peuters. Deze badjes zorgen ervoor dat je de meeste waarde uit het badje kan halen. Het badje kan je in verschillende posities zetten om de verschillende stadia van de ontwikkeling van je baby te ondersteunen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

 

Zacht babybadje kopen

Een zacht babybadje is anders vergeleken met andere badjes, aangezien je hier geen water in doet. Dit badje ondersteunt je baby in je normale badkuip. Vul je normale bad simpelweg met water, doe het zachte babybadje er in en het water zal er doorheen stromen. Dit zorgt voor een afgesloten bad gebied van je baby.

Beste Babybadje Kopen

 

Opblaasbaar babybadje kopen

Deze badjes worden leeg geleverd, waardoor ze minimale ruimte in beslag nemen. Zodra je hem met lucht gevuld hebt krijg je een babybadje waar je voldoende water en je baby in kan doen. De superieure draagbaarheid is een pluspunt van deze badjes, maar ze zijn minder duurzaam dan andere opties.

 

Vouwbaar babybadje kopen

Babybadjes kunnen verrassend veel ruimte in beslag nemen. Dit kan opslag lastig maken. Wanneer je het water uit dit model hebt laten lopen, kan je hem in elkaar vouwen. Hierdoor nemen ze maar een fractie van hun originele ruimte in beslag, waardoor je het badje makkelijk op kan bergen in een kastje of lade. Vanwege de mogelijkheid om ze in elkaar te vouwen, zijn deze modellen vaak kleiner dan normale babybadjes. Dit maakt ze een geweldige optie om mee te nemen tijdens de vakantie of wanneer je op bezoek gaat bij familie of vrienden.

 

Luxueus babybadje kopen

Luxueuze babybadjes bevinden zich op een totaal ander niveau. Over het algemeen worden ze aangedreven door batterijen en hebben ze spa jets die het water rond kolken, bubbelmachines, een mini douchekop met vers water om zeep van je baby af te spoelen en nog veel meer. Deze babybadjes zijn over het algemeen zwaarder dan andere modellen.

 

Emmer babybadje kopen

Deze badjes lijken meer op een emmer dan een badje. Deze plastic emmers zijn ontworpen om precies genoeg ruimte voor water en een zittende baby te bieden. Alhoewel ze mogelijk aardig krap lijken, helpen baby emmers om een baby die badderen niet fijn vindt te kalmeren. Deze modellen worden in veel ziekenhuizen in Europa gebruikt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

 

Waar moet je opletten wanneer je babybadjes vergelijkt?

Het kan een lastige taak zijn om het ene babybadje met een andere te vergelijken. Hieronder zullen we een aantal punten opnoemen die je zou moeten overwegen wanneer je het perfecte babybadje kopen wilt voor jou en je baby.

 

Hoeveel water er in kan

Dit klinkt mogelijk als een vreemde overweging. Babybadjes zijn namelijk ontworpen om water in te doen toch? Jammer genoeg zijn er badjes die volledig gevuld nog steeds aardig ondiep zijn. Niet genoeg ruimte voor water is over het algemeen een probleem bij opvouwbare badjes die ruimte opofferen voor extra opslag.

Babybadje Kopen tips

 

Past het badje in een gootsteen?

Veel babybadjes zijn ontworpen om in een enkele gootsteen te passen. Dit maakt het badje niet alleen makkelijk om te vullen, maar ook om leeg te laten lopen. Na het badderen laat je het water simpelweg weglopen in de goot.

Sommige babybadjes zijn ontworpen om in een enkele gootsteen te passen, terwijl andere voor een dubbele bedoeld zijn. Er zijn zelfs aanpasbare modellen die geschikt zijn voor beide.

Als het badje te groot is voor je gootsteen, dan moet je ruimte maken op een vlakke ondergrond om je baby te wassen. Onthoud dat een badje vol met water lastig om te tillen is. Plaats hem dus zo dicht mogelijk bij een waterbron.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

 

Een makkelijke manier om water weg te laten lopen

Sommige babybadjes hebben een goot en stop. Door de stop eruit te halen kan je het water makkelijk uit het badje laten stromen. De goot kan zich zowel op de bodem als aan de zijkant van het badje bevinden. De meeste zullen alleen maar het overgrote deel van het water weg laten lopen. Dit is een design keuze, om het badje zodoende licht genoeg te maken dat je deze om kan kiepen en af kan spoelen.

 

Temperatuur indicator

Bepaalde modellen worden tegenwoordig geleverd met een temperatuur indicator. Dit zal je helpen om het giswerk te vermijden wanneer je bepaald of het water te heet of te koud is voor je baby.

Temperatuur indicators zijn er over het algemeen in twee verschillende soorten:

  • Sticker strip – Een temperatuur indicator die er uitziet als een sticker. De sticker zal van kleur veranderen afhankelijk van de temperatuur. Het probleem met stickers is dat ze langzaam reageren op veranderingen in de temperatuur.
  • Digitale indicator – Deze is verbonden aan een thermometer. Je zal hiermee direct de exacte temperatuur van het water kunnen bekijken.

 

Opslag

Accessoires van babyproducten kunnen snel een hoop ruimte in beslag nemen in een huis. In appartementen is ruimte vaak een luxe. Gelukkig zijn er opvouwbare babybadjes beschikbaar om dit probleem op te lossen. Zoals de naam al aangeeft kan je deze modellen in elkaar klappen wanneer je ze niet gebruikt. Dit maakt het mogelijk om het badje makkelijk op te bergen in een kastje of lade. Dit soort modellen zijn geschikt voor families die vaak reizen.

Babybadje Kopen gids

 

Anti-slip laag

We staan er nog altijd versteld van hoe glad een natte baby kan zijn. Veel badjes hebben een anti-slip laag die helpen om je baby rechtop te houden tijdens het badderen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

 

De rand van het babybadje

Bekijk de rand van het babybadje. Je moet kijken naar twee features:

  • Glad – De rand van het babybadje zou glad moeten zijn zonder gekartelde stukken. Dit zal voorkomen dat je de huid van de baby schaaft wanneer je hem/haar in het badje doet of eruit haalt.
  • Uitstekend – Als de rand van het badje een beetje uitsteekt ten opzichte van de zijkanten, dan is het veel makkelijker om het badje op te tillen, vooral wanneer deze gevuld is met water.

 

Kan je het babybadje makkelijk drogen?

Een feature die vaak vergeten wordt is hoe makkelijk het babybadje droogt. Aangezien je je baby een keer of vaker per dag gaat wassen, is het belangrijk dat het badje snel en makkelijk droogt. Als een onderdeel van het badje constant vochtig is, dan zullen daar binnen de kortste keren schimmels beginnen te groeien.

Kijk naar gebieden of materialen die mogelijk water absorberen of vasthouden wanneer je badjes vergelijkt. Als het lijkt dat water mogelijk blijft staan en moeilijk om te verwijderen is, dan kan je het beste dit model vermijden.

 

Alternatieven als je een babybadje kopen wil?

Als je geld wilt besparen of het nut van een babybadje niet ziet, dan hoef je je nog geen zorgen te maken. Je kan je baby namelijk ook badderen in producten die je mogelijk al in huis hebt.

Waarschuwing: Aangezien deze producten vaak voor meerdere toepassingen gebruikt worden, moet je ervoor zorgen dat je ze eerst grondig schoonmaakt voordat je ze gebruikt voor het wassen van je baby.

  • Grote kom – Pasgeboren baby’s zijn ongelofelijk klein. Geloof het of niet, maar je kan je baby in een grote kom wassen. Een grote mengkom is bijna perfect. Wanneer je een kom uitkiest, ga dan voor eentje die redelijk zwaar is, zodat hij moeilijker omvalt.
  • Emmer – Wanneer je baby groter wordt zal je ontdekken dat een grote emmer perfect is om je kleintje veilig in te wassen. Emmers zijn perfect voor baby’s die hun eigen hoofd omhoog kunnen houden. Zodoende kan je met beide handen je baby schrobben.
  • Gootsteen – Elk huis heeft een gootsteen. Wanneer je baby klein is kan je hem/haar hierin badderen. Met een goot en vers water direct beschikbaar is een gootsteen een uitstekend alternatief voor een babybadje.
  • Wasmand – Ja we weten dat een wasmand gaten heeft. Dit is de exacte feature waarom dit een geschikte optie voor een babybadje is. Vul je normale badkuip met water en doe hier vervolgens je wasmand is. De gaten laten water naar binnen stromen. Je hebt nu een afgesloten gebied om je baby in te wassen.

Alles waar je water in kan doen kan gebruikt worden als een alternatief voor een babybadje. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit.

Hoe Babybadje Kopen

 

Babybad veiligheidsadvies

Aangezien een baby al in een paar centimeter water kan verdrinken, is het belangrijk dat je veilige gewoontes aanhoudt wanneer je baby in het buurt is van een waterbron. Hieronder noemen we een aantal veiligheidsrisico’s die uniek zijn voor babybadjes.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

 

Laat je baby nooit alleen

Het is van vitaal belang dat je je baby constant in de gaten houdt terwijl hij/zij in het babybadje zit. Alhoewel deze badjes vaak features hebben, zoals ondersteuning en riemen die het hoofdje van je baby boven water houden, zijn ze geen vervanging voor je aandacht.

Plan van te voren en zorg ervoor dat je alles voor het badderen van je baby in de buurt van het badje hebt voordat je hiermee begint. Als je bij het badje weg moet lopen, neem je baby dan mee.

 

Plaats het badje op een vlakke ondergrond

Zorg ervoor dat de ondergrond waar het badje opstaat vlak is. Je wilt niet dat deze wegglijdt terwijl je je baby aan het wassen bent.

 

Gebruik wasdoekjes om je baby schoon te maken

Alhoewel een spons mogelijk een geweldig idee lijkt voor het wassen van je baby, kunnen deze makkelijk in het mondje van je baby terecht komen. Als je baby op de spons bijt, dan kunnen er mogelijk kleine stukjes afbreken die voor een stikgevaar zorgen. Een spons droogt ook in de lucht, waardoor er makkelijk bacteriën vormen. Wasdoekjes hebben dit probleem niet, aangezien je deze in de wasmachine en droger doet.

 

Til het badje niet op terwijl je baby er nog in zit

Als je sterk genoeg bent om een badje vol met water en een baby op te tillen, dan ben je sterker dan de meeste personen. Dit zou je moeten vermijden, want het hoofdje van je baby kan mogelijk onder water glijden tijdens het transport of je laat het badje mogelijk vallen, waardoor je baby verwondingen op kan lopen. Zet je badje op de gewenste plek neer voordat je je baby er in doet.

Goedkoopste Babybadje Kopen

 

Conclusie Babybadje kopen tips

We hopen dat je genoten hebt van deze gids over babybadjes en nu duidelijk weet waar je op moet letten wanneer je een babybadje kopen gaat. Gebruik je al een babybadje? Laat dan hieronder je ervaringen weten, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte babybadjes volgens:

1 COMMENT

  1. Ik zou ook graag een babybadje cadeau willen doen aan mijn zus die voor het eerst een baby krijgt. Ik ga snel verder kijken om een goede keuze te maken. Ook vraag ik nog even na of het badje in de gootsteen moet kunnen passen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here