Home Babyspullen Hekjes Bedhekje kopen gids

Bedhekje kopen gids

0
Bedhekje kopen gids

Er zijn een hoop dingen die je nachtrust kunnen verstoren. Monster, aliens, spoken en al het andere waar je verbeelding maar op kan komen na het kijken van een horror film. Er is echter een ding die je ’s nachts sneller uit je bed zal krijgen dan wat dan ook. Het geluid dat je peuter maakt wanneer hij/zij uit bed valt. De schreeuw van je kleine peuter zal je niet alleen ontwaken uit die mooie droom die je had. De val kan namelijk ook gevaarlijk zijn en leiden tot een ernstige verwonding. Gelukkig kan dit allemaal voorkomen worden als je een bedhekje kopen gaat.

Wat is het verschil tussen een wieg en een peuterbed? Bedhekjes! In een wieg kon je peuter zoveel rollen als hij/zij wilde. De bed gevangenis zorgde er namelijk voor dat er niks kon gebeuren. Zodra een peuter echter overgaat op een peuterbed heb je geen hekje meer. Het positieve van dit is dat je peuter zelf in bed kan klimmen, maar hij/zij kan ook uit het bed rollen. Een val uit het bed resulteert mogelijk niet alleen in een verwonding (vooral als het een stapelbed is), maar je ontwaakt ook uit die mooie droom. Je weet wel, die droom op een tropische eiland met een cocktail in je hand en even geen kinderen in de buurt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bedhekjes volgens:

Een bedhekje plaatsen op het bed van je kleintjes zal ze niet alleen een veiligheidsbarrière geven die hen en jou de mogelijkheid geeft om vreedzaam te slapen. Bedhekjes zijn namelijk ook een uitkomst wanneer je kind last heeft van epileptische aanvallen. Een bedhekje voorkomt de aanval uiteraard niet, maar zorgt er wel voor dat je kind niet uit het bed valt.

In dit artikel zullen we de soorten bedhekjes bespreken en aangeven wat je moet overwegen wanneer je een bedhekje kopen gaat.

 

Bedhekje kopen gids:

De verschillende soorten peuter bedhekjes

Er zijn drie verschillende soorten bedhekjes. Hieronder zullen we elk type uitgebreid bespreken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bedhekjes volgens:

 

Schuifbaar bedhekje kopen

Zodra je een schuifbaar bedhekje hebt bevestigt zijn ze de makkelijkste om te gebruiken van alle bedhekjes. In de nacht schuif je het hekje omhoog en klik je deze vast. Dit zorgt voor een beschermende barrière voor je kind. Gedurende de dag schuif je hem naar beneden, zodat je kind makkelijk in en uit het bed kan kruipen.

Je peuter is echter niet de enige die hier van profiteert. Een schuifbaar bedhekje is namelijk ook erg handig voor de ouders. Waarom? Het kan erg lastig zijn om het bed van je peuter op te maken met een groot bedhekje in je gezicht die je niet kan verplaatsen. In plaats van de lakens tussen het bedhekje te stoppen, schuif je hem naar beneden en heb je er helemaal geen last meer van. Veel eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Bedhekjes zijn niet de mooiste dingen in de wereld. Gelukkig zijn er zelfs sommige schuifbare modellen die je onder het matras kan schuiven wanneer je ze niet gebruikt. Een erg handige feature die het bedhekje uit het zicht van je vrienden zal houden wanneer ze op bezoek komen. Zodoende kan je ze voor de gek houden dat een huis met kinderen er perfect uit kan zien.

Goedkoopste Bedhekje Kopen

 

Vast bedhekje kopen

Een vast bedhekje lijkt erg veel op een schuifbaar model. Het grootste verschil is dat je hem niet naar beneden kan schuiven. Maar hoe kan je peuter dan uit het bed klimmen? Tussen het uiteinde van het bed en het bedhekje blijft een klein beetje ruimte over. Dit gat is groot genoeg voor je kleintje om makkelijk doorheen te klimmen, maar niet zo groot dat hij/zij er doorheen zal vallen tijdens het slapen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bedhekjes volgens:

 

Drempel bedhekje kopen

Een drempel bedhekje plaats je onder het laken van het bed van je peuter. Het lijkt een beetje op een verkeersdrempel, maar in plaats van je peuter vertragen, voorkomt deze volledig dat je kind uit het bed rolt.

Deze soort bedhekjes zijn het makkelijkste om te bevestigen van alle types. Aangezien ze op hun plaats gehouden worden door het hoeslaken kan je ze binnen een paar seconden plaatsen. Dat is ook meteen het grootste voordeel van deze bedhekjes ten opzichte van de andere. Dit type is namelijk makkelijk verplaatsbaar.

Als je op vakantie gaat of je kleintje een nachtje bij opa en oma slaapt, dan kan je dit bedhekje makkelijk meenemen. Alhoewel de meeste drempel hekjes gemaakt zijn van schuim, zijn er ook opblaasbare modellen die je erg compact op kan vouwen. Ideaal voor vakanties.

 

Dingen die je moet overwegen voordat je een bedhekje kopen gaat

  • Meet je bed/matras op – We weten dat het logisch klinkt, maar veel ouders slaan deze stap over en hebben meteen spijt van hun aankoop. Heb je een langer bedhekje dan normaal nodig? Misschien heb je een hoger matras en heb je een bedhekje nodig die hoger dan normaal is? Meet alles goed op, zodat je direct het juiste hekje kan kopen.
  • Heb je een peuterbed van Ikea? – Gevulde hekjes zijn mogelijk je enige optie. Voor bedden en wiegen van Ikea moet je vaak een huismerk bedhekje kopen. Andere ‘permanente’ hekjes zullen namelijk niet passen.
  • De base van het peuterbed – Er zijn zoveel verschillende soorten peuterbedjes beschikbaar (boxspring, houten latten, vlakke top, stalen frame etc.) dat het lastig kan zijn om een bedhekje te bevestigen. Als het bedhekje niet helemaal goed past moet je innerlijke MacGyver loslaten voor een oplossing. Tiewraps zijn vaak de makkelijkste manier.

Beste Bedhekje Kopen

 

Conclusie bedhekje kopen gids

Sommige peuters bewegen helemaal niet in hun slaap. Iedere ouder met een peuter die erg actief is in zijn/haar slaap zullen erg jaloers zijn. Als dit het geval is voor jou peuter, dan is een bedhekje kopen onnodig. Als je kleine echter al een keer uit bed is gevallen tijdens het slapen, dan is de kans groot dat dit weer zal gebeuren. In dit geval is een bedhekje kopen de perfecte oplossing om je kind te beschermen in de nacht.

Vaak is het echter beter om te voorkomen dan te genezen en uit voorzorg een bedhekje te kopen. Op het lijstje van kinderproducten staan ze zeker weten niet bovenaan, maar het is ook weer niet zo dat je ze helemaal niet hoeft te overwegen. Bepaal eerst wat je budget is, want zodoende kan je al snel bepalen naar welk type je moet gaan kijken. Dit maakt het beslissingsproces een stuk eenvoudiger en zodoende kan je een model uitkiezen die bij je wensen, behoeften en bestedingsruimte past. Veel succes!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bedhekjes volgens:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here